3 mooie initiatieven van Limburgse mantelzorgers en vrijwilligers ten voordele van (jong)dementie!

3 mooie initiatieven van Limburgse mantelzorgers en vrijwilligers ten voordele van (jong)dementie!

  • “Jean fietst weer”: 13/6/2019 – 30/09/2020, over heel Vlaanderen!

  • “12 uren op de loopband”: 23/06/2019, Bilzen

  • 4de editie van “Wandeling tegen dementie”: 11/08/2019, Genk

Heel erg bedankt aan Jean, Helen en Fabienne voor de initiatiefname en aan alle andere geëngageerde mantelzorgers, personen met dementie, vrijwilligers en hulpverleners die er hun schouders mee onder zetten!

 

Fietsen voor dementievriendelijkheid – Jean fietst weer!

Start in Zonhoven op 13 juni

Zet een leuke actie op poten en contacteer Jean Aerts!

Toen 15 jaar geleden bij zijn vrouw de diagnose jongdementie werd vastgesteld, vond Jean Aerts het heel onrechtvaardig dat er nog zo weinig bekend was over deze aandoening. Toen heeft hij zich voorgenomen om jongdementie onder de aandacht te brengen en te houden. Dat doet hij o.a. als vrijwilliger voor de Alzheimer Liga Vlaanderen en door getuigenissen te geven over de persoonlijke ervaring met jongdementie bij zijn vrouw Gerda die op haar 50ste de diagnose FTD (frontotemporale dementie) kreeg en op 62-jarige leeftijd is overleden. Enkele jaren geleden organiseerde Jean een fietstocht voor het goede doel en dat wil hij dit jaar opnieuw doen met een unieke actie: ‘Fietsen voor Dementievriendelijkheid’.

Jean zal naar Vlaamse woonzorgcentra fietsen die mee de schouders willen zetten onder de actie. Bedoeling is dat zij een originele bewegingsactiviteit op poten zetten met zoveel mogelijk bewoners van het woonzorgcentrum, families, medewerkers, de lokale school, … en hiermee geld inzamelen om de actie van Jean te steunen. De opbrengst zal integraal gaan naar het goede doel en verdeeld worden over de Alzheimer Liga Vlaanderen (ondersteuning mantelzorgers), Expertisecentrum Dementie Vlaanderen (professionele ondersteuning) en het Mady Browaeys Fonds (KU Leuven – onderzoekseenheid rond frontotemporale dementie). En Jean zou Jean niet zijn als hij niet bij elke activiteit zelf zou deelnemen en op een positieve manier uitleg zou geven over het thema dat hem zo nauw aan het hart ligt: een beter leven voor mensen met jongdementie en hun naasten!

Iedereen die wil, kan een steentje bijdragen of zelf een actie op touw zetten! De actie start precies binnen dit en een maand op 13 juni! Voor meer informatie contacteer Jean via jean.aerts@hotmail.com of op 0479 409 394.

 

Buddywerking “Over de brug” organiseert “12 uren op de loopband”

Ten voordele van het Brain Adventure Team en de ontwikkeling van een reisgids voor mensen met jongdementie roepen de vrijwilligers van “Over de brug” iedereen op om mee te lopen/stappen!

23/6/2019 te Bilzen.

Meer info en inschrijven via de affiche of website.

#bewegen #jongdementie

 

Wandeling tegen dementie

Op zondag 11 augustus 2019 zal de 4de editie van de Wandeling Tegen Dementie in Midden-Limburg plaatsvinden.

Voor slechts 15 € krijgen alle deelnemers onderweg op 3 plaatsen lekkere hapjes en tapjes en bij aankomst nog een warme snack.

De volledige opbrengst gaat naar ARCK, het Alzheimer Research Centre van de KU Leuven.

Inschrijven kan via: wandelingtegendementie@gmail.com

of via de website http://www.wandelingtegendementie.be