Werelddag Dementie Roeselare

Naar jaarlijkse goede gewoonte organiseert Alzheimer Liga Vlaanderen vzw een ‘Werelddag Dementie’. Op 14 september 2017 wordt met de voorstelling ‘Gisteren zal het regenen’ in CC De Spil te Roeselare het startsein gegeven van het landelijke project ‘De Alzheimer Code’ en van de WEEK van dementie in Roeselare. De slotdag vindt plaats op donderdag 21 september 2017 in de Cityscoop in Roeselare. De slogan is: ‘Dementie in Beweging’. Samen met verscheidene partners werd een mooi programma uitgewerkt.
Deze dag staat open voor éénieder en biedt naast informatie mogelijkheden tot ontmoeting en ontspanning. Zo kunt u zich onderdompelen in een voordracht van Prof. Dr. Christophe Lafosse die over de positieve invloed van bewegen op leren en cognitie zal vertellen. Recent onderzoek toonde immers aan dat door een gezonde levensstijl we het risico op dementie zélf kunnen verminderen. Tijdens deze Werelddag Dementie zullen ook lagere schoolkinderen tegen dementie spelen. We lanceren 20 vertelzakjes die bedoeld zijn voor het lagere onderwijs om laagdrempelig te werken rond dementie in de klas en thuis. In de namiddag kunnen de deelnemers onder meer bewegen door een speciaal ingerichte dementievriendelijke belevingswandeling met culinaire en artistieke verrassingen onderweg. We zullen zelfs een eigen geschreven lied door een intergenerationeel contactkoor laten zingen dat de ‘zin om te bewegen’ bij iedereen moet aanscherpen. Minister Jo Vandeurzen zal vervolgens het slotwoord verzorgen.

 • Locatie
  • Cityscoop
  • Gaststraat 25
  • 8800 Roeselare
 • Initiatief
  • Alzheimer Liga Vlaanderen
 • Contact
Jouw activiteit op deze kalender? Dat kan! Vul via deze link alle gegevens in en, na goedkeuring, plaatsen we deze graag online.

Je toegevoegde activiteit verschijnt tegelijk op dementie.be, alzheimerliga.be, jongdementie.info, onthoumens.be, dementieennu.info.