In de kijker

banner20161221_sddementie

Studiedag: Zekerheid voor mensen met dementie

Politea presenteert i.s.m. ECD Vlaanderen, SEL Zuid-West-Vlaanderen en ECD Sophia de studiedag plaats 'Zekerheid voor mensen met dementie. Hoe de politie kan helpen.' Met o.a. Alain Remue en Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon.

Lees verder >
karel-en-katrientje

Karel en Katrientje wonen in zorgafdeling wzc Ter Lembeek

In wzc Ter Lembeek zijn er twee nieuwe bewoners: Karel en Katrientje. De inleefpoppen werden met open armen ontvangen door bewoners met dementie op de zorgafdeling waar ze sinds kort wonen. "Ze geven rust en de bewoners kunnen er zorg voor dragen."

Lees verder >
d

Koffieconcert 'Droom. Beleef. Herinner'

Het contactkoor van het woonzorgcentrum OLV Gasthuis vzw te Poperinge presenteert in samenwerking met de leerlingen van de kunstacademie het koffieconcert 'Droom. Beleef. Herinner.'

Lees verder >
foto-lieve-1

Brief van Lieve

Een brief van een persoon met dementie. Een tekst over haar lange terugreis... De brief van Lieve werd geschreven door haar man, gebaseerd op wat Lieve doorheen haar ziekteproces vertelde. De brief werd geschreven in de lente van 2012, zeven jaar na haar diagnose. Lieve overleed in augustus 2015.

Lees verder >
voorlezen

Voorlezen bij bewoners van het woonzorgcentrum

Voorlezen bij bewoners van het woonzorgcentrum - Woonzorghuis Ter Meersch Avelgem

Lees verder >
cover-nieuwe-vormingsbrochure-300x272

Nieuwe vormingsbrochure

Vormingsprogramma 2016-2017 is beschikbaar!

Lees verder >
vzp

VZPwvl.be dé website rond VZP

Zoek je voor jezelf, je ouder, je partner, je kind naar informatie over vroegtijdige zorgplanning? Wil je graag een informatiesessie bijwonen of zoek je iemand die kan helpen om je eigen VZP-proces vorm te geven? Zoek je concrete informatie over je rol als professional in het VZP-proces en over hoe je kan samenwerken met andere hulpverleners?

Lees verder >