In de kijker

Karel en Katrientje wonen in zorgafdeling wzc Ter Lembeek

In wzc Ter Lembeek zijn er twee nieuwe bewoners: Karel en Katrientje. De inleefpoppen werden met open armen ontvangen door bewoners met dementie op de zorgafdeling waar ze sinds kort wonen. "Ze geven rust en de bewoners kunnen er zorg voor dragen."

Lees verder >

Psycho-educatiepakket 'Dementie en nu' in Roeselare

Op 17 oktober 2017 gaat het psycho-educatiepakket 'Dementie en nu' van start te Roeselare.

Lees verder >

ZieDieMens

Drie mensen met jongdementie staan op het podium met familie en hun zorgverleners. Een creatie gemaakt i.k.v. dementievriendelijk Kortrijk. Nu hernomen wegens straf werk en veel vraag.

Lees verder >

Terugblik studiedag: Zekerheid voor mensen met dementie.

We blikken terug op de studiedag 'Zekerheid voor mensen met dementie. Hoe politie en zorg elkaar kunnen helpen.'

Lees verder >

Brief van Lieve

Een brief van een persoon met dementie. Een tekst over haar lange terugreis... De brief van Lieve werd geschreven door haar man, gebaseerd op wat Lieve doorheen haar ziekteproces vertelde. De brief werd geschreven in de lente van 2012, zeven jaar na haar diagnose. Lieve overleed in augustus 2015.

Lees verder >

VZPwvl.be dé website rond VZP

Zoek je voor jezelf, je ouder, je partner, je kind naar informatie over vroegtijdige zorgplanning? Wil je graag een informatiesessie bijwonen of zoek je iemand die kan helpen om je eigen VZP-proces vorm te geven? Zoek je concrete informatie over je rol als professional in het VZP-proces en over hoe je kan samenwerken met andere hulpverleners?

Lees verder >