In het Wiel van Het Ventiel

Gudrun Callewaert van buddywerking Het Ventiel aan het woord: 

In het Wiel van Het Ventiel, ons fietsevenement, kan in de oorspronkelijke geplande vorm niet doorgaan omwille van het alom gekende virus dat een spaak in de wielen steekt. 

Maar we zouden Het Ventiel niet zijn als we daar ook geen oplossing zouden voor vinden. Peter Yves Lampaert en meter Linde Merckpoel zijn alvast enthousiast. 

 

De sepappe-wandeling

We nemen je mee doorheen Kortrijk langs mooie plekjes en geven je ondertussen een inkijk in de wereld van jongdementie. Je start aan Kortrijk Weide en zoekt via foto’s in de app of navigatie in de brochure je weg doorheen het historische maar ook vernieuwde centrum van Kortrijk.

Onderweg maak je via leuke filmpjes en vragen op een speelse wijze kennis met een aantal aspecten van (jong)dementie. Verder kunnen de kids op zoek gaan naar Ventielbeertjes en zo punten sprokkelen. De wandeling is 5 km lang en is geschikt voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. De wandeling is beschikbaar van 1 juli tot eind september.

De wandeling is te volgen via een brochure of de app Actionbound. De brochure kan je ophalen bij de toeristische dienst of de bib. De app Actionbound kan je gratis installeren via de Play Store of App Store. Scan de QR-code op onze website om van start te gaan. 

 

Route 98

Laat je fietsgps je leiden langs heel mooie gekende en minder gekende locaties. De 98 km lange tocht stuurt je tweewieler richting de Vlaamse Ardennen én is approved bij Yves Lampaert! Ontdek op twee verschillende locaties het logo van ‘In het Wiel van Het Ventiel’, neem een originele foto en post hem op je facebookpagina, tag de facebookpagina In het Wiel van Het Ventiel en voeg er #jongdementie aan toe. Wie weet win je een mooie prijs! Je hebt tijd van 1 juli t.e.m. 30 september. Go for it! GPX vanaf 1 juli gratis te downloaden via onze website www.inhetwielvanhetventiel.com.

Wil je er een tweedaagse van maken dan zijn de vakantiewoningen van Lozer Lodge in Kruisem een aanrader (www.lozerlodge.be).

 

Met ‘In het Wiel van Het Ventiel’ als de opvolger van de befaamde Peugeot Classic willen we die jarenlange traditie van goed georganiseerd fietsplezier heel graag verder zetten. Nieuwe en hertekende lussen kriskras door het Vlaamse land, Pays de Collines en de Vlaamse Ardennen zijn uitgestippeld en uitgetest voor een sportieve en leuke tweedaagse. Ook de 160 km-rit Kortrijk-Damme-Kortrijk is een aanrader om het Vlaamse platte met zijn winderige polders en schaduwrijke bossen te verkennen. 

Dit jaar steekt het alom bekende virus echter een spaak in de wielen om het event in de geplande vorm te lagen doorgaan. Als organisatie willen wij geen enkel risico lopen om ook maar iemand gevaar te laten lopen op besmetting. Grote pelotons vloeien samen, slorpen enkelingen op, dat is onoverkomelijk. Social distancing is onmogelijk te garanderen. We kunnen onze befaamde bevoorradingen niet aanbieden… Daarom voelen we ons genoodzaakt om ‘In het Wiel van Het Ventiel 2020’ in de geplande vorm te annuleren maar volgend jaar staan we er opnieuw op 11 en 12 juli.

 

Lees meer over de buddywerking Het Ventiel