Dieper graven in het geheugen

Lancering project ‘Dieper graven in het geheugen’

ECD Sophia zal het komende anderhalf jaar zetelen in de klankbordgroep van het project ‘Dieper graven in het geheugen’, een participatief en verdiepend traject rond herinneringen en erfgoed in samenwerking met 6 West-Vlaamse woonzorgcentra.

De voorbije jaren ontwikkelden Erfgoedcel TERF en Erfgoedcel Brugge beiden een geslaagd aanbod rond reminiscentie. De herinneringskoffers van beide erfgoedcellen en de huiselijke hoekjes werden frequent ontleend door diverse woonzorgcentra. Door het succes van dit uitleenaanbod kwam de goesting om samen met verschillende woonzorgcentra uit de regio een verdiepend aanbod te ontwikkelen.

Via drie proeftuinen wordt gezocht naar mogelijkheden om het uitleenaanbod van de erfgoedcellen te verdiepen en te verrijken. Hiertoe wordt intens samen gewerkt met de ergotherapeuten van de deelnemende woonzorgcentra en zorgt een klankbordgroep voor begeleiding, reflectie en evaluatie.

De resultaten van dit project zullen in een later stadium worden gedeeld via een inspiratiedag met de erfgoedsector en een dialoogdag voor de zorgsector en een digitaal eindrapport

Het project loopt van februari 2020 tot juli 2021.