Wat Alz... Iedereen normaal deskundig werkt?!

Op zoek naar praktijkvertaling van principes van kleinschalig, genormaliseerd wonen op maat van personen met dementie

Drie organisaties (Ten Kerselaere, De Bijster en Huis Perrekes) kozen jaren geleden al voor kleinschalig genormaliseerd wonen als model voor de praktijk van zorg en begeleiding voor personen met dementie.
Via dit vormingstraject wordt het gedachtegoed uitgedragen. Aan de hand van de principes van Active Ageing en de determinanten van kleinschalig genormaliseerd wonen gaan we, in een lerende gemeenschap, op zoek naar toepasbare praktijken. De nodige specifieke en generieke competenties van verschillende disciplines die deelnemen in de genormaliseerde praktijken worden daarbij in kaart gebracht. Tenslotte wordt een verandertraject in jouw organisatie begeleid.

Deze vorming richt zich naar zorgkundigen, verpleegkundigen, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, animatoren, referentiepersonen dementie, dementiekundige hulpverleners, teambegeleiders, coördinatoren of andere disciplines die zich, binnen de context van een woonzorgcentrum, richten op zorg en begeleiding van personen met dementie. Geïnteresseerden uit het onderwijs worden sterk aangemoedigd deel te nemen.Maximum 10 deelnemers.

Het vormingstraject omvat vier dagen: vrijdag 28 september, woensdag 17 oktober, woensdag 7 november en woensdag 12 december 2018, telkens van 10u tot 17u30.

 • Locatie
  • ECD brOes
  • Haachtsesteenweg 76
  • 1210 Sint-Joost-ten-Node
 • Initiatief
  • ECD brOes
 • Contact
Jouw activiteit op deze kalender? Dat kan! Vul via deze link alle gegevens in en, na goedkeuring, plaatsen we deze graag online.

Je toegevoegde activiteit verschijnt tegelijk op dementie.be, alzheimerliga.be, jongdementie.info, onthoumens.be, dementieennu.info.