Actueel

SaniMemorix, vaccin tegen dementie

In de kijkerSamen voor preventie van dementie!

Lees verder >

Memorandum voor een dementievriendelijke gemeente

In de kijkerMensen met dementie maken normaal deel uit van de samenleving en 70% van hen woont thuis. Lokale overheden zijn mee verantwoordelijk voor de kwaliteit van leven van hun burgers. Daarom stelden de expertisecentra dementie en de Alzheimer Liga Vlaanderen een memorandum op richting lokale verkiezingen.

Lees verder >

Nieuwe cijfers over dementie per gemeente

In de kijkerIn een gezamenlijke mededeling publiceren het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de Alzheimer Liga Vlaanderen nieuwe cijfers over de evolutie van het aantal mensen met dementie per gemeente van 2018 tot 2035. Uniek hierbij is dat steden en gemeenten hun cijfers en toekomstprognose via een interactieve en overzichtelijke digitale kaart kunnen raadplegen.

Lees verder >

ECD Contact lanceert de allereerste 'Eerste Hulp Bij Jongdementie - Rugzak"

In de kijker

Lees verder >

Publicaties van ECD Contact

DocumentatieDe medewerkers van ECD Contact schrijven regelmatig een tekst over een actueel thema in de Limburgse dementiezorg. De laatste publicaties "Op bezoek bij...", "Familieparticipatie" en "Wat als thuis wonen niet meer haalbaar is?" behandelen de zorg voor en ondersteuning van de familie van de bewoners/cliënten met dementie. Over deze onderwerpen wordt overigens vorming aangeboden.

Lees verder >