Actueel

SaniMemorix, vaccin tegen dementie

In de kijkerSamen voor preventie van dementie!

Lees verder >

Studiedag "Palliatieve zorg en dementie"

VormingNetwerk Palliatieve Zorg Limburg en Expertisecentrum Dementie Contact organiseren de studiedag "Palliatieve zorg en dementie" op 15 november 2018 te Bilzen

Lees verder >

Buddywerking jongdementie “Over de brug” in Limburg

Projecten“Stel geen grenzen, beweeg!” is het motto van 'Over de brug', een groep vrijwilligers die dit najaar heel wat sportieve activiteiten voor mensen met jongdementie en hun buddy's organiseert.

Lees verder >

Memorandum voor een dementievriendelijke gemeente

In de kijkerMensen met dementie maken normaal deel uit van de samenleving en 70% van hen woont thuis. Lokale overheden zijn mee verantwoordelijk voor de kwaliteit van leven van hun burgers. Daarom stelden de expertisecentra dementie en de Alzheimer Liga Vlaanderen een memorandum op richting lokale verkiezingen.

Lees verder >

Nieuwe cijfers over dementie per gemeente

In de kijkerIn een gezamenlijke mededeling publiceren het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de Alzheimer Liga Vlaanderen nieuwe cijfers over de evolutie van het aantal mensen met dementie per gemeente van 2018 tot 2035. Uniek hierbij is dat steden en gemeenten hun cijfers en toekomstprognose via een interactieve en overzichtelijke digitale kaart kunnen raadplegen.

Lees verder >