Expertendag Dementie 2023:  ‘Verbinding in menselijkheid – Over de kracht van communicatie in kwaliteitsvolle dementiezorg’

Expertendag dementie 2023: ‘Verbinding in menselijkheid – Over de kracht van communicatie in kwaliteitsvolle dementiezorg’

Op 23 november 2023 organiseert het Limburgs Netwerk Dementie de 8ste editie van de “Expertendag dementie”.

In alles wat we doen communiceren we met elkaar. Met en zonder woorden maken we contact en delen we informatie, belevenissen en herinneringen. Communicatie met en tussen alle betrokkenen is van essentieel belang om kwaliteitsvolle zorg te kunnen bieden aan mensen met dementie en bovendien te investeren in de levenskwaliteit van elkeen. Of zoals onze keynote spreker, Dr. Kasper Bormans, het zegt: ‘In afwachting van de wonderpil is de medemens het beste medicijn’.

Aan de hand van theoretische toelichtingen en praktische inzichten word je tijdens deze Expertendag dementie ‘Verbinding in menselijkheid – Communicatie in kwaliteitsvolle dementiezorg’ ondergedompeld in meerdere vormen van communicatie in kwaliteitsvolle dementiezorg.

Keynote spreker Dr. Kasper Bormans brengt ‘Wat Alz? Over de kern van communicatie, de kracht van dromen en het wonder van relaties’. Iedereen neemt daarnaast deel aan 3 workshops én bezoekt de kennismarkt.

Vanuit Over de Brug vzw, buddywerking voor mensen met dementie op jonge leeftijd en hun mantelzorgers wordt een getuigenis gebracht.

In de praktische inzichten komen aan bod: plezierig communiceren met mensen met dementie, samenwerken met en ondersteunen van mantelzorgers, 52 manieren om te blijven communiceren, de persoon met dementie in de samenleving, communicatiediversiteit binnen teams.
Tijdens de kennismarkt stellen Limburgse organisaties met expertise ter zake hun aanbod en dienstverlening voor.

Bekijk hier de flyer.

Deze studiedag is volzet. Je aanmelden voor de wachtlijst kan hier

Oproep: Interesse om een specifiek aanbod m.b.t dementie vanuit jouw organisatie met een stand voor te stellen op de kennismarkt? Mail naar anneleen.janssens@hogevijf.be.

Een organisatie van het Limburgs Netwerk Dementie