Zorgpad dementie in de Limburgse praktijk, een eerste evaluatie

Oktober 2020

 

Beste hulpverlener, vrijwilliger,

Het Zorgpad dementie Limburg werd alweer een jaar geleden gelanceerd.. Tijd dus om tussentijds te evalueren en opnieuw aan de slag met gaan met de feedback!

Dit zorgpad heeft enerzijds als doel de dienstverlening voor personen met dementie en hun mantelzorger(s) te verbeteren en anderzijds u als betrokken hulpverlener hierbij te ondersteunen. Door middel van 5 fasen en heel wat instrumenten en documenten beoogt het een praktische leidraad te zijn om tot afgestemde zorg voor personen met dementie en hun mantelzorgers te komen.

Sinds de lancering in september 2019 werden meerdere impulsen gegeven aan het zorgpad. Nieuwe hulpmiddelen als de ‘Gesprekswijzer: in gesprek met mantelzorgers over dementie’ en de brochure ‘Dementie.. een praktische houvast na de diagnose’ werden gepubliceerd. Instrumenten als een inspirerend draaiboek en een visualisatie van de fasen van het zorgpad in 6 diagrammen werden aangeboden. Het zorgpad werd daarnaast ook in een overzichtelijke digitale gids gegoten. Een rubriek op de website van Expertisecentrum dementie Contact, die steeds de meest actuele info bevat, werd aangemaakt.

Om te kunnen evalueren of het Zorgpad dementie Limburg een meerwaarde betekent in de Limburgse dementiezorg werd een korte bevraging opgesteld. Graag vernemen we van jou als Limburgse zorg- of hulpverlener of je dit zorgpad nuttig vindt en je de instrumenten en documenten effectief hanteert. Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.

We nemen élke respons graag mee op in de optimalisatie van het Zorgpad dementie Limburg!

Alvast bedankt,

Team Expertisecentrum Dementie Contact