DementieLab

d-lab Het Limburgse “DementieLab” creeërt en deelt laagtechnologische oplossingen voor personen met dementie, hun partner, familie en zorgverleners.

 

De laagtechnologische oplossingen ondersteunen de persoon met dementie om langer en kwalitatief thuis te leven.

De persoon met dementie, de partner, familie en zorgverleners ontwerpen deze oplossingen samen met de ontwerpers en onderzoekers van het DementieLab.

De oplossingen die je op de site http://dementielab.be/ ziet zijn oplossingen die door hen gemaakt zijn (‘oplossingen die je bij ons koopt‘)  of oplossingen die ze tegenkwamen wanneer ze bij een persoon met dementie thuis of in een woonzorgcentrum kwamen  (‘oplossingen die je zelf maakt‘). In theorie moet het mogelijk zijn om met materiaal uit een doe-het-zelf-zaak deze oplossing na te maken.

Project T(e)Huis

Deze mini-documentaire beschrijft het onderzoeks- en ontwerpproces van Andrea Wilkinson & Niels Hendriks tijdens het project T(e)Huis. Doel is om via design het… thuisgevoel van personen met dementie te versterken.

 Klik op de foto om de documentaire te starten.

 

Het DementieLab is een samenwerking tussen het OCMW Genk, Innovation & Design Euregio (IDE) & Social Spaces (KHLIM). Er is een nauwe samenwerking opgezet met de VZW Trento, Woon- & Zorgentrum ToermalienPOM Limburg & Psychiatrische Kliniek Alexianen.