Hogevijf (OCMW Hasselt) start met Infopunt dementie

Sinds 13 maart 2018 organiseert HOGEVIJF, in samenwerking met het Expertisecentrum Dementie Contact, een infopunt dementie op de zorgcampus Banneux. We bieden met dit project informatie en advies aan voor iedereen die op de één of andere manier betrokken is bij dementie.

Er zijn nog steeds erg veel misverstanden en onduidelijkheden rond dementie en het verloop van de ziekte. Het OCMW Hasselt helpt graag duidelijkheid te scheppen in de overvloed aan beschikbare informatie en initiatieven. We vergeten daarbij vooral de fysieke en emotionele gezondheid van de mantelzorgers niet. Een diagnose dementie heeft ook een grote impact op het leven van iedereen rond de patiënt. Mantelzorgers merken vaak signalen van hun eigen overbelasting en rouwproces te laat op waardoor de zorg voor hun ouder, buur, vriend of vriendin maar moeilijk vol te houden is.

Iedereen met vragen rond dementie kan zonder afspraak binnenlopen in ons infopunt, elke tweede dinsdag van de maand. De zorgcampus Banneux is te vinden op de Hadewychlaan 74 in Hasselt.

Hogevijf is daarnaast elke werkdag van 8u30 tot 17u00 te bereiken op het nummer 011 88 84 84 of via mail op info@hogevijf.be.