Dementie en nU: 8e sessie

De cursus “Dementie en nU” richt zich naar personen die thuis of daarbuiten voor iemand met (jong)dementie zorgen. In 10 bijeenkomsten worden inzichten, kennis en vaardigheden meegegeven en is er ruimte voor reflectie met deelgenoten over de behandelde onderwerpen. De bijeenkomsten worden gegeven voor een vaste groep van 8 à 12 mantelzorgers van een persoon met (jong)dementie. In de cursus komen volgende thema’s aan bod: invoelen in de beleving van mensen met dementie; informatie over omgaan met zorg en veranderd gedrag – omgaan met financiën – omgaan met veiligheid; communiceren met de persoon met dementie en communiceren met de omgeving; gedachten, gevoelens en zorgbelasting van de mantelzorger; waar kan u terecht voor hulp en begeleiding. Deze cursus is er niet alleen voor mantelzorgers die overbelast zijn of knelpunten ervaren. De cursus kan juist voorkomen dat er problemen ontstaan. Deelname aan de cursus kan u helpen het hoofd te bieden aan de soms uitdagende zorgsituatie. Na de inleidende sessie op 19 april, vinden de volgende sessies telkens plaats op woensdag van 14 tot 16u30, op volgende data: 26/4 – 10/5 – 24/5 – 7/6 – 21/6 – 28/6 – 6/9 – 20/9 – 4/10.

Jouw activiteit op deze kalender? Dat kan! Vul via deze link alle gegevens in en, na goedkeuring, plaatsen we deze graag online.

Je toegevoegde activiteit verschijnt tegelijk op dementie.be, alzheimerliga.be, jongdementie.info, onthoumens.be, dementieennu.info.