Fototentoonstelling ‘Lens op Demensie’ in WZC Het Gulle Heem

Van maandag 15 tot zondag 21 november loopt in WZC Het Gulle Heem de fototentoonstelling ‘Lens op Demensie’ in het kader van ‘Dementievriendelijk Wevelgem’. Er werden na een wedstrijd vijftien foto’s geselecteerd die focussen op de mens(en) achter dementie. De makers van de beste vijftien foto’s ontvangen een dibond-afdruk van hun winnende foto en de drie beste foto’s worden beloond met een geldprijs.
Om dementie uit de taboesfeer te halen heeft WZC Het Gulle Heem de handen in elkaar geslagen met de lokale fotogroep EOS en Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. Elke inwoner in Vlaanderen kon van 1 september 2019 tot 20 februari 2020 maximaal vier foto’s indienen. Uit meer dan 200 inzendingen selecteerde een jury met beroeps persfotograaf Patrick De Kuysscher, oud-directeur van de VVSG Mieck Vos, stafmedewerker bij zorgnet-Icuro Bernadette Vandenheuvel en directeur van expertisecentra Dementie Vlaanderen Jurn Verschraegen vijftien foto’s. Het thema was uiteraard dementie, met de nadruk op de positieve en warme omgang met mensen met dementie. Belangrijk: ook een groep bewoners met dementie die in Het Gulle Heem wonen waren lid van de jury, en de score van de bewoners was vrijwel volledig identiek als de score van de professionelen!
De winnende foto’s krijgen tijdelijk een plaats in WZC Het Gulle Heem. Uit de selectie van 15 winnaars werden ook drie laureaten gekozen. De eerste laureaat krijgt een geldprijs van 500 euro. De nummers twee en drie krijgen respectievelijk 200 en 100 euro. De foto’s kunnen alle dagen, vanaf maandag 15 tot zondag 21 november, bezocht worden tussen 13.30 tot 18 uur.
Contactpersoon : José Lecoutere, directeur centrum voor ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem, jose.lecoutere@wevelgem.be, 056/ 43.20.90

 • Locatie
  • Centrum voor Ouderenzorg en Thuiszorg Het Gulle Heem
  • Gulleheemlaan 20
  • 8560 Wevelgem
 • Initiatief
  • Centrum voor Ouderenzorg en Thuiszorg Het Gulle Heem
 • Contact
Jouw activiteit op deze kalender? Dat kan! Vul via deze link alle gegevens in en, na goedkeuring, plaatsen we deze graag online.

Je toegevoegde activiteit verschijnt tegelijk op dementie.be, alzheimerliga.be, jongdementie.info, onthoumens.be, dementieennu.info.