Wat Alz - Kasper Bormans

Kasper Bormans is een jonge onderzoeker die verschillende onderzoeksdomeinen met elkaar verbindt. Hij doctoreert aan de Leuven School for Mass Communication Researchen heeft een Master in Management en een Master in Communicatiewetenschappen (Magna Cum Laude); Bachelor Filosofie optie Psychologie (KULeuven). Hij volgde diverse opleidingen rond geheugentraining bij ouderen, dementie en Alzheimer in binnen- en buitenland. Een van zijn specialisaties is de studie van onbewuste beïnvloeding, persuasieve communicatie en de toepassing ervan in nieuwe domeinen. Hij is een gewaardeerd speaker voor een zeer verscheiden publiek o.a. Werelddag Dementie, hogescholen, internationale congressen, lezingen in cultuurcentra en gespecialiseerde trainingen. Hij is auteur van het succesvolle boek ‘Wat Alz?’, over de kern van communicatie, de kracht van dromen en het wonder van relaties. Hij reisde voor zijn onderzoek naar geheugenlaboratoria in Canada en levenskwaliteitscongressen in Berlijn. Hij ontwikkelde de innoverende app ‘MemoryHome’ met geheugenpaleizen voor mensen met dementie en het verrassende ‘Spel van de Verbeelding’. Daarvoor gebruikt hij o.a. ervaringen van zijn vrijwilligerswerk als ‘dromenvanger bij mensen met dementie’. Voor specifieke locaties (woonzorgcentra, musea enz.) ontwikkelt hij originele invalshoeken, zoals ‘De Wereld van Herinnering’ in Museum M in Leuven.

Jouw activiteit op deze kalender? Dat kan! Vul via deze link alle gegevens in en, na goedkeuring, plaatsen we deze graag online.

Je toegevoegde activiteit verschijnt tegelijk op dementie.be, alzheimerliga.be, jongdementie.info, onthoumens.be, dementieennu.info.