Dwars door Brugge
Meer informatie of inschrijven? Klink dan hier.
Benefietconcert voor Foton
Cantores Continuo i.s.m. Fotonkoor op zondag 17 juni 2018.  Klik hier voor meer informatie  
Niet te missen !
Klik hier voor het programma van het Fotonhuis -voorjaar 2018
Regio's Noord-West Vlaanderen

en Oostende - Veurne

Actueel

Wereldautoriteit dementie te gast bij Foton

In de kijkerOp donderdag 19 april 2018 was prof. dr. Mary Mittelman (New York University) te gast op een mini-symposium van Foton. Dr. Mittelman is een wereldautoriteit inzake dementie. Ook stelden de mantelzorgers Elena de Ru en Elane Lazet hun boek ‘Dementie, onze zorg’ voor.

Lees verder >

Optreden Fotonkoor in de Sint-Baafskathedraal

In de kijkerOp vrijdag 27 oktober organiseerden Koor & Stem, het expertisecentrum dementie Vlaanderen, het woonzorgcentrum Den Olm en het VSPW Mol het eerste symposium “De stem van ons Geheugen” in het Sint-Baafshuis te Gent. Het Fotonkoor, samen met het Regenboogkoor van het woonzorgcentrum Den Olm, kon natuurlijk niet ontbreken op deze dag.

Lees verder >

Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de regionale expertisecentra dementie in de kijker bij Danshart!

In de kijkerIn 2017 vindt het tweejaarlijks benefietdansfeest van S-Sport // Recreas plaats in de 5 Vlaamse provincies. Op 23 en 30 november zal Danshart meer dan 1000 mensen 10 uur lang aan het dansen brengen. Er wordt gedanst en gefeest voor het goede doel, het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. Met de opbrengst van deze dansmarathon willen de expertisecentra lokale projecten ondersteunen.

Lees verder >

Gouden oor voor Fotonvrijwilligers

In de kijkerFotonvrijwilligers zijn mensen die met een warm hart een luisterend oor schenken. Ze schuiven hun stoel bij om verdriet te omarmen, zijn deelgenoot van vreugdemomenten, brengen koffie om te genieten van elkaars samenzijn. Voor dit engagement ontvingen zij op 24 oktober 2017 het Gouden Oor

Lees verder >

Wandelen in Bulskampveld - Move for dementia

In de kijker‘Move for Dementia’. Met deze slogan wil men over heel Europa mensen in beweging zetten. Omdat bewegen goed is voor iedereen en dus ook voor mensen met dementie. Daarom trokken wij, mensen met dementie en mantelzorgers, vrijwilligers, het Foton team en sympathisanten, op zondag 3 september naar het domein Bulskampveld in Beernem voor een mooie en verbindende wandeling.

Lees verder >