Actueel

EXPO: Head Turning - Oostende

In de kijkerIn opdracht van Stad Oostende werkte kunstenaar Rik Delrue drie jaar lang aan ‘Head Turning’, een sociaal-artistiek project in het kader van Dementievriendelijk Oostende. Het kunstproject wil het isolement doorbreken dat mensen met dementie ervaren en bundelt de verhalen en ervaringen van Rik Delrue op een artistieke manier in woord en beeld(ende kunst). Het resultaat is vanaf 3 december 2022 tot 29 januari 2023 te zien in de Venetiaanse Gaanderijen.

Lees verder >

2 voor de prijs van 1: nieuwe preventiecampagne plaatst hersengezondheid in de kijker!

Op 9 mei 2022 ging de preventiecampagne "2 voor de prijs van 1: wat goed is voor je hart, is goed voor je hersenen" van start. Klik door en ontdek meer.

Lees verder >

MEMENTO - unfold Händel

MEMENTO is een muzikale reis voor mensen met dementie. Kom kijken en luisteren naar de 'reiservaringen' op maandag 24 oktober 2022

Lees verder >

Een ABC dementie voor de cultureel-erfgoedsector

Je organiseert binnenkort een gidsbeurt of workshop voor mensen met dementie en hun familieleden? In dit ABC vind je enkele concrete kapstokken

Lees verder >

Boek Dementie op jonge leeftijd: leven in het nu, denken aan later

Alle berichtenDementie op jonge leeftijd?! Alle betrokkenen ervaren dementie op jonge leeftijd vaak als ingewikkeld en moeilijk, en anders dan dementie op oudere leeftijd. Om hen te helpen om met deze uitdagingen om te gaan, reviseerden tal van experts uit Nederland en België het boek ‘Dementie op jonge leeftijd’, van Annemie Janssens & Marjolein de Vugt.

Lees verder >
Alle berichten