Actueel

Projectoproep Referentiekader dementie

Alle berichtenDe Vlaamse overheid wil de persoonsgerichte zorg voor mensen met dementie, beschreven in het referentiekader, verder verspreiden én definitief verankeren in de woonzorgvoorzieningen (ouderen- en thuiszorg). Om dit te realiseren, co-financiert ze 20 nieuwe coachingstrajecten die begeleid worden door de expertisecentra dementie.

Lees verder >
mascotte Meemo

Zomerkamp 13-16 aug 2021 voor 6- tot 21-jarigen

Alle berichtenHet Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de Alzheimer Liga Vlaanderen organiseren in 2021 een zomerkamp voor kinderen met een mama of papa met jongdementie. Van 13 t.e.m. 16 augustus 2021 gaan we met kinderen/jongeren tussen 6 en 21 jaar op weekend naar Houthulst, samen met hun gezonde ouder.

Lees verder >

Een ABC dementie voor de cultureel-erfgoedsector

Alle berichtenJe organiseert binnenkort een gidsbeurt of workshop voor mensen met dementie en hun familieleden? In dit ABC vind je enkele concrete kapstokken

Lees verder >

Boek Dementie op jonge leeftijd: leven in het nu, denken aan later

Alle berichtenDementie op jonge leeftijd?! Alle betrokkenen ervaren dementie op jonge leeftijd vaak als ingewikkeld en moeilijk, en anders dan dementie op oudere leeftijd. Om hen te helpen om met deze uitdagingen om te gaan, reviseerden tal van experts uit Nederland en België het boek ‘Dementie op jonge leeftijd’, van Annemie Janssens & Marjolein de Vugt.

Lees verder >

Magazine

Alle berichtenMagazine voor families die te maken krijgen met dementie Dementie, als je ermee te maken krijgt

Lees verder >
Alle berichten