Ontmoetingsmomenten van Foton in Brugge!
Het programma voor het voorjaar 2020 is er! Klik snel om te ontdekken!  

Actueel

Leven in het nu, denken aan later

In de kijkerNoteer in je agenda: symposium dementie op jonge leeftijd - Leven in het nu, denken aan later - donderdag 12 november 2020, Provinciehuis Leuven

Lees verder >

Breng een virtueel bezoek aan het kunstatelier voor personen met dementie

In september 2019 startten de Dienst Welzijn (Stad Brugge) en Stedelijke Academie Brugge (DKO) samen met diverse andere partners (waaronder Foton) met een sociaal-artistiek project voor personen met dementie. Bruggelingen met dementie (alleen of met hun mantelzorgers) kwamen elke maandagnamiddag samen in het kunstatelier. Benieuwd welke prachtige kunstwerken ze daar creëerden? Bezoek de virtuele tentoonstelling op de website van de Academie Brugge.

Lees verder >

Webinar 'Op zoek naar veerkracht als mantelzorger van een persoon met dementie' - 11 mei 19u30

Tijdens deze online lezing nodigen we je als mantelzorger van een persoon met dementie uit om stil te staan bij de effecten van de coronacrisis op jezelf. Hoe turbulenter en verwarrender de wereld om ons heen wordt, hoe moeilijker het wordt om een nieuw persoonlijk evenwicht te vinden. We leggen de focus op je mogelijke hulpbronnen en manieren om je draagkracht te versterken. Als mantelzorger zijn jullie ook zorghelden!

Lees verder >

Maatregelen Corona virus

Beste Foton-bezoeker of familielid Wij volgen de richtlijnen van de overheid over het Corona-virus. Het is ook onze zorg en verantwoordelijkheid om mogelijke verspreiding in de kwetsbare doelgroep: (oudere) personen met dementie tegen te gaan. Wij hopen op uw begrip, en wensen dat u in goede gezondheid mag blijven!

Lees verder >

Verteltas dementie

Eigen publicatiesInzetten op een positieve genuanceerde beeldvorming rond dementie begint vroeg. Daarom herwerkten de twee West-Vlaamse expertisecentra dementie (ECD) de verteltas dementie voor het onderwijs. Deze verteltas bevat een gevarieerd aanbod van spelmateriaal, leesboeken en achtergrondinformatie rond het thema dementie.

Lees verder >