origami

Actueel

Magazine

In de kijkerMagazine voor families die te maken krijgen met dementie Dementie, als je ermee te maken krijgt

Lees verder >
origami

Werelddag dementie 21 september

In de kijkerOp maandag 21 september is het Werelddag dementie. Op die dag wordt de aandacht gericht op mensen met dementie en hun mantelzorgers. In Vlaanderen leven er naar schatting 136.000 mensen met de diagnose dementie. Ook jonge mensen met dementie leven met de gevolgen van deze ziekte.

Lees verder >

Leven in het nu, denken aan later

In de kijkerNoteer in je agenda: symposium dementie op jonge leeftijd - Leven in het nu, denken aan later - donderdag 12 november 2020, Provinciehuis Leuven

Lees verder >

Breng een virtueel bezoek aan het kunstatelier voor personen met dementie

In september 2019 startten de Dienst Welzijn (Stad Brugge) en Stedelijke Academie Brugge (DKO) samen met diverse andere partners (waaronder Foton) met een sociaal-artistiek project voor personen met dementie. Bruggelingen met dementie (alleen of met hun mantelzorgers) kwamen elke maandagnamiddag samen in het kunstatelier. Benieuwd welke prachtige kunstwerken ze daar creëerden? Bezoek de virtuele tentoonstelling op de website van de Academie Brugge.

Lees verder >

Webinar 'Op zoek naar veerkracht als mantelzorger van een persoon met dementie' - 11 mei 19u30

Tijdens deze online lezing nodigen we je als mantelzorger van een persoon met dementie uit om stil te staan bij de effecten van de coronacrisis op jezelf. Hoe turbulenter en verwarrender de wereld om ons heen wordt, hoe moeilijker het wordt om een nieuw persoonlijk evenwicht te vinden. We leggen de focus op je mogelijke hulpbronnen en manieren om je draagkracht te versterken. Als mantelzorger zijn jullie ook zorghelden!

Lees verder >