Koop de single 'morgen' en steun zo thuisbegeleidingsdienst dementie Foton
Niet te missen !
Klik hier voor het programma van het Fotonhuis in Brugge - voorjaar 2019  
Niet te missen !
Klik hier voor het programma van de muzieknamiddagen in Tielt - voorjaar 2019  
Regio's Noord-West Vlaanderen

en Oostende - Veurne

Actueel

Verteltas dementie

PublicatiesInzetten op een positieve genuanceerde beeldvorming rond dementie begint vroeg. Daarom herwerkten de twee West-Vlaamse expertisecentra dementie (ECD) de verteltas dementie voor het onderwijs. Deze verteltas bevat een gevarieerd aanbod van spelmateriaal, leesboeken en achtergrondinformatie rond het thema dementie.

Lees verder >

Maak kennis met onze Buurtbank! Een actie binnen het project ‘samen voor een (dementie)vriendelijk Sint-Kruis!’

In de kijkerOp maandag 10 december 2018 stelden we met trots onze eerste Buurtbank voor. Deze Buurtbank is het resultaat van een warme samenwerking tussen het expertisecentrum dementie Foton, ’t Veldzicht vzw en enkele geëngageerde inwoners van de Brugse deelgemeente Sint-Kruis.

Lees verder >

Samenwerking Concertgebouw Brugge en Foton resulteert in prachtig benefietconcert

In de kijkerOp vrijdag 19 oktober beroerde het orkest Anima Eterna Brugge een volle concertzaal met het werk van de jonge Mozart. Met de aankoop van een concertticket steunden de toeschouwers het expertisecentrum en de thuisbegeleidingsdienst van Foton.

Lees verder >

Campagne SaniMemorix zet preventie van dementie op de kaart

In de kijkerOp de internationale Alzheimerdag, vrijdag 21 september 2018, werd een publiekscampagne gelanceerd om aandacht te vragen voor die relatie tussen leefstijl op middelbare leeftijd (40 tot 75 jaar) en het risico op dementie op hogere leeftijd. Een gezonde leefstijl kan het risico op dementie gevoelig doen dalen.

Lees verder >

Samenwerking tussen het OCMW van Ruiselede en thuisbegeleidingsdienst dementie Foton

In de kijkerOp 26 juni 2018 ondertekenden het OCMW van Ruiselede en thuisbegeleidingsdienst dementie Foton een samenwerkingsovereenkomst. Hierdoor kunnen personen met dementie woonachtig in Ruiselede vanaf nu gratis beroep doen op gespecialiseerde psychosociale begeleiding door dementieconsulenten

Lees verder >