Lancering dementie-assistentiekaartje

omhelzing-bank-1-lowresOp zaterdag 19 november werd op de 5e ‘Ontmoetingsdag Jongdementie’ in Sint-Niklaas het dementie-assistentiekaartje voorgesteld. Het kaartje ‘Ik heb dementie’ biedt op een duidelijke en beknopte manier de mogelijkheid aan om voor een persoon met dementie hulp te vragen in winkels, op straat, … Het toont in geval van nood niet alleen ‘112’, maar ook de naam en het telefoonnummer van de contactpersoon van de persoon met dementie.

Uiteraard is het kaartje handig wanneer het gevonden wordt bij een persoon met dementie die is verdwaald. Iedereen die het kaartje leest, wordt ook geïnformeerd over Alzheimer Phone National, de gratis luister- en infolijn en over www.dementie.vlaanderen, de webpagina die alle websites van de kernactoren rond dementie bundelt en de referentie voor actuele informatie over dementie.

Je kan het kaartje downloaden via de website van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen of via de website van de Alzheimer Liga Vlaanderen. Het kaartje zal binnenkort ook verkrijgbaar zijn via het regionaal expertisecentrum dementie in  jouw buurt en op infomomenten waar de expertisecentra dementie of de Alzheimer Liga Vlaanderen vertegenwoordigd zijn.