Actueel

Buttonactie Eerstelijnszone Dender

Samenwerkingsinitiatieven“Vergeet me niet” luidt het op de verscheidene buttons gedragen door de vele leden van het Overlegplatform Dementie. In deze periode van werelddag dementie (21 september) willen zij samen naar buitenkomen met deze boodschap. Want dementie is nog altijd een thema dat meer aandacht verdient. Het maakt mensen namelijk heel kwetsbaar, waardoor zij steeds minder deelnemen aan de samenleving en op de zijlijn komen te staan.

Lees verder >

Coronavirus en dementie

Het coronavirus vormt een bedreiging voor onze maatschappij. Het heeft niet alleen een impact op onze gezondheid, maar ook op andere facetten van ons leven zoals kwaliteit van zorg, werk, sociale contacten, mentale gezondheid... Onze manier van leven wordt door elkaar gegooid. Ook hoe we zorg dragen voor en begeleiding geven aan personen met dementie. De expertisecentra dementie bieden hiervoor ondersteuning door adviezen, verhalen, ideeën te delen. Mensen die nood hebben aan een hart onder de riem, informatie of inspiratie kunnen steeds bij ons terecht.

Lees verder >

Dialogen en diepgaande vierdaagse rond dementie

ActueelDit najaar kan je bij Meander terecht voor verschillende vormingsmomenten. Naast onze jaarlijkse studiedag rond nachtelijke onrust bij dementie bieden we een diepgaande vierdaagse en ook 2 dialoogmomenten aan.

Lees verder >

Dementiecoaches in het Waasland

Lokale projecten/initiatieven

Lees verder >

Open aanbod

Lees verder >
Alle berichten