Dementievriendelijk Buggenhout

Dementievriendelijk Buggenhout

In februari 2020 startte ook het lokaal bestuur van Buggenhout het project ‘Buggenhout… een dementievriendelijke gemeente’ waarbij ze de ondersteuning kregen van ECD Meander. Tal van verschillende partners zaten samen rond de tafel om de eerste initiatieven vorm te geven. Hier zie je al een aantal leden van de gemotiveerde werkgroep.

(Bron: https://www.hln.be/buggenhout/buggenhout-wil-dementievriendelijke-gemeente-worden~a7a809af/)

In september 2020 kreeg elke Buggenhoutenaar de gepersonaliseerde Buggenhoutse brochure ‘Dementie als je ermee te maken krijgt’ in de bus. In de brochure werden een aantal getuigenissen van personen met dementie en hun mantelzorgers opgenomen, zoals dit gedicht van Marcel.

Buggenhout is met hun Buggenhout Bos een echte bosgemeente, waar het aangenaam wandelen is. Momenteel wordt er volop gewerkt aan een aantal mooie wandelingen in de gemeente, aangepast aan de noden en de behoefte van een persoon met dementie en zijn mantelzorger.

Hier vind je de rolstoel- en dementievriendelijk wandelpad in Buggenhout Bos: https://www.buggenhout.be/dementievriendelijkpad. Daarnaast worden er nog 3 wandelingen uitgestippeld in Buggenhout zelf.

https://www.hln.be/buggenhout/nieuw-pad-biedt-kans-op-rolstoelwandeling-van-zes-kilometer-door-bos~a2b542e4/

Houd zeker hun pagina in het oog, want er is veel moois op komst uit deze gemeente.