Brochure ‘Dementie, je staat er niet alleen voor’

‘Dementie, je staat er niet alleen voor’ is een brochure om personen met dementie en mantelzorgers een weg te wijzen in de zorg rond dementie.

In Oost-Vlaanderen hebben we een provinciale brochure uitgebracht alsook 4 regionale brochures (in regio ECD Meander).

Provinciale brochure

Regionale brochure

De Provinciale brochure bevat algemene informatie over dementie, zoals wat is dementie, verschillende fasen, verschillende vormen van dementie, erfelijkheid en behandeling. Achteraan staan enkele algemene contactgegevens van organisaties.

We beschikken eveneens over 4 regionale brochures, namelijk

  • regio Waasland (hier raadplegen),
  • regio Dendermonde (hier raadplegen),
  • regio Ninove-Geraardsbergen (hier raadplegen) en
  • regio Aalst, Denderleeuw, Erpe-mere, Haaltert en Lede (hier raadplegen),

Deze brochures geven aan de hand van het verhaal van Ria een kijk doorheen het dementieproces. Bij elke fase waarin hulp nodig kan zijn, kan je een oplijsting terugvinden van de verschillende organisaties en diensten die hulp kunnen bieden. Ziekenfondsen, Woonzorgcentra, groepen voor lotgenotencontact, thuizorgdiensten … Ze hebben allemaal een plaats in deze brochure. Dankzij dit handig overzicht heeft u als mantelzorger steeds alle informatie bij de hand. Dit kan ondersteuning bieden in de zoektocht naar gepaste hulp. Het is een regionale sociale kaart.

Wenst u dus vooral algemene informatie over dementie, kunt u de provinciale brochure aanvragen.

Wenst u eerder een overzicht van regionale zorginitiatieven en -organisaties, kunt u de regionale brochure aanvragen.

Beide brochures zijn gratis te verkrijgen door een mailtje te sturen naar meander@dementie.be of te bellen naar 052/26 28 23.