Studiedag Verbindingen leggen met families vanuit het geweldloze communicatiemodel en contextuele denkkader op 14/05/2019

Verbindingen leggen met families vanuit het geweldloze communicatiemodel en contextuele denkkader

Wat?
In de zorg voor personen met dementie komen we ook steeds in contact met de familie (partner, kinderen, andere betrokkenen) van de zorgvrager. Ook zij kijken naar de geboden zorg vanuit een bepaald perspectief,gekleurd door hun unieke relatie als familielid.Hoe ga je op een gepaste manier om met familieleden? Hoe leg je verbinding met families die zich kritisch uitlaten over de zorg die geboden wordt? Hoe verhinder je dat je in discussies verzeild raakt waar niemand beter van wordt?Op deze vormingsdag gaan we op zoek naar achtergronden van de relationele dynamieken in gezinnen en families. We proberen een genuanceerd beeld te schetsen van families en reiken handvaten aan om constructief in gesprek te gaan met hen.We vertrekken hierbij vanuit het geweldloze communicatiemodel van Rosenberg en het contextuele denkkader van Nagy.

Doelgroep
Deze vormingsdag richt zich naar al wie in de zorg in contact komt met familieleden van personen met dementie, professionele hulpverleners werkzaam binnen de residentiële setting, ziekenhuizen en thuiszorg.

Docenten
Bart Deltour, directeur zorg Familiezorg West-Vlaanderen vzw
Hilde Delameillieure, coördinator regionaal expertiscentrum dementie Foton en thuisbegeleidingsdienst dementie

Prijs
Deelnameprijs is 89 euro (inclusief hand-outs, broodjeslunch en drank).

Datum en locatie
Dinsdag 14 mei 2019 van 9u30-16u30.
De opleiding vindt plaats in de lokalen van Jeugdherberg De Blauwput, Martelarenlaan 11A, 3010 Leuven (Kessel-Lo). Jeugdherberg De Blauwput ligt vlak aan het bus-en treinstation van Leuven (via achteruitgang).

Klik hier om in te schrijven.