Webinar Christian Bakker

Dinsdag 23 februari 2021: Omgaan met veranderend gedrag en emoties bij jonge mensen met dementie

>> direct inschrijven

Veranderingen in gedrag en emoties bij dementie op jonge leeftijd kunnen een groot effect hebben op de persoon met dementie én op de personen in de omgeving.

Hoewel er veel overeenkomsten zijn met dementie op oudere leeftijd zien we ook veel verschillen. Op jongere leeftijd is een ander samenspel in factoren die deze veranderingen in gedrag en emoties veroorzaken en ook is er een verschil is in impact die deze veranderingen met zich meebrengt.

Christian Bakker gaat hierop dieper in en bespreekt aangrijpingspunten in het omgaan met deze veranderingen. Als luisteraar kan je via de chatfunctie vragen stellen aan de spreker.

Voor wie?

Dit webinar richt zich tot iedereen die te maken heeft met dementie op jonge leeftijd in Vlaanderen en Nederland: jonge mensen met dementie, hun familie, vrijwilligers en buddy’s, professionals, studenten en docenten in de thuiszorg, ziekenhuizen, residentiële woonvormen,…

Wil je je voorbereiden op dit webinar of achteraf meer lezen over het thema? Lees dan het boek Dementie op jonge leeftijd (Janssens, A. et al., 2020) en meer bepaald hoofdstuk 13 ‘Omgaan met veranderend gedrag en emoties’ dat geschreven werd door Christian Bakker.

Neem je deel aan het webinar? Dan krijg je van ons de verzendkosten cadeau bij aankoop van het boek ‘Dementie op jonge leeftijd’. Noteer de code ‘webinar’ bij vraag nr 4. Deze actie loopt tot 24/02/2021!

 

Spreker: Dr. Christian Bakker

 • 20 jaar werkervaring met dementie op jonge leeftijd: zorg en begeleiding van gezinnen en professionals én wetenschappelijk onderzoek.
 • gezondheidszorgpsycholoog Universitair Kennisnetwerk Ouderenzorg Nijmegen, Radboud University Medical Center.
 • mede-auteur boek “Dementie op jonge leeftijd” (Janssens, A. et al. (2020))

Datum: dinsdag 23 februari 2021 van 20 u tot 21 u. inloggen kan vanaf 19u40.

Locatie: online (via Zoom)  met je computer, tablet of telefoon.

Registreren

Registreer HIER ten laatste op woensdag 17 februari 2021. Je krijgt dan een ontvangstbevestiging van je inschrijving en enkele dagen vooraf sturen we je een Zoomlink en een wachtwoord via e-mail. Voor een vlotte start: graag een kwartier vooraf inloggen.

Algemene info over het gebruik van Zoom vind je hieronder.

 

“Zoom”, wat is dat?

Zoom is een online platform voor video meetings, net zoals Skype, Google Meetings, Whereby, Facetime, … Je kunt elkaar zien, met elkaar spreken en chatten. Het enige wat je nodig hebt is een goede internetverbinding en een rustige plaats waar je niet gestoord zal worden. Je kunt deelnemen aan een meeting vanop vrijwel elk toestel met internetverbinding. We bevelen echter het gebruik van een computer/laptop aan, omdat je dan meerdere personen tezelfdertijd kunt zien en ook gemakkelijker kunt chatten e.d. in eenzelfde scherm.

Kan ik dat op voorhand al eens testen?

Wat je nu alvast kan doen is eens testen of alles op jouw toestel goed werkt voor de Zoom-bijeenkomst (geluid, camera), en jezelf zo ook al wat vertrouwd maken met de Zoom-omgeving. Daarvoor kan je het volgende doen:

 • Ga naar: https://zoom.us/test
 • Klik op de blauwe ‘join’-knop
 • Er verschijnt een kadertje, klik op ‘Zoom meetings openen’
 • Normaal zie je nu jezelf in beeld. Klik op ‘Join with video’
 • Er komt nu een kader met ‘Do you hear a ringtone?’. Klik op Yes of No.
 • Er verschijnt nu ‘Speak and pause, do you hear a replay?’. Zeg iets, wacht even en luister of je je eigen stem hoort. Klik dan op Yes of No
 • Antwoordde je telkens ‘Yes’, dan verschijnt nu ‘speaker and microphone looks good’. Klik op ‘join with computer audio’.
 • Je zit nu in de testmeeting. Welkom in Zoom; je bent helemaal klaar!

Tips & Tricks

 • Je hoeft helemaal niets te installeren.
 • Probeer eens een andere browser (Chrome, Edge…) of een ander toestel als de link niet meteen werkt.
 • Als de link niet opent, kan het soms wel handig zijn om de ‘Zoom Client for Meetings’ te downloaden via www.zoom.us/download

(bron: www.aandacht.be/zoom)