De Alzheimer Code 2017 in meer dan 70 Vlaamse steden en gemeenten!

Expertisecentrum Dementie Vlaanderen vzw
Lokkaardstraat 8
2018 Antwerpen
www.dementie.vlaanderen

t 03 609 56 14
f 070 224 777

regionale expertisecentra dementie in Antwerpen*, Brugge, Brussel, Dendermonde, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven*, Turnhout

* met antennepunten in Mechelen en Heikruis

Volg ons via LinkedIn en Twitter of word lid van onze Facebook-groep

Elke dinsdagavond vanaf 20 uur

CHAT!

 www.omgaanmetdementie.be

 

Dementie en nu
psycho-educatie voor mantelzorgers

www.jongdementie.info

De Alzheimer Code 2017: voor jou en je collega’s!

De Alzheimer Code is een sociaal-cultureel project dat pleit voor een genuanceerde, respectvolle beeldvorming van dementie. Het steekt een hart onder de riem van mensen met dementie en van diegenen die hen omringen, begeleiden en verzorgen. Mensen met dementie tellen mee! Dat is de boodschap.

Een supereditie
Twee jaar na de eerste editie van De Alzheimer Code staat er nu een nieuwe editie op stapel. Tussen 14 september en 30 november worden bijna 200 programma’s gepresenteerd in meer dan 70 steden en gemeenten in Vlaanderen: tentoonstellingen, theater- en filmvoorstellingen, muziekactiviteiten, lezingen, studiedagen en infomomenten. De initiatiefnemers – Alzheimer Liga Vlaanderen, Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en Hellebosch vzw – gaan een samenwerking aan met ruim 100 partners uit de wereld van kunst en cultuur, onderwijs, zorg en welzijn.

Startavond in Roeselare: ‘Gisteren zal het regenen’
Met de voorstelling ‘Gisteren zal het regenen’ gaat De Alzheimer Code op 14 september feestelijk van start in CC De Spil in Roeselare. Josse De Pauw leest uit ‘Gestameld liedboek’ van Erwin Mortier, Koenraad Tinel maakt live on stage penseeltekeningen, Hannah De Meyer leest gedichten voor van Bernard Dewulf, Charles Ducal, Joke van Leeuwen e.a. Waar woord en beeld tekortschieten, spreekt de muziek van het Rony Verbiest Trio. Het wordt een beklijvende, warme avond.

Tickets kosten 12 euro, 10 euro (groepen) en 7 euro (scholen). Reserveren kan via www.despil.be
‘Gisteren zal het regenen’ is ook het begin van een bijzondere week in Roeselare, met veel aandacht voor dementie. Die week wordt op 21 september afgesloten met de ‘Werelddag Dementie’.

Bijna 200 programma’s over heel Vlaanderen
‘Gisteren zal het regenen’ doet niet alleen Roeselare aan. Op 7 oktober kan je de voorstelling ook in CC De Adelberg (Lommel) bijwonen. En natuurlijk is het zo dat De Alzheimer Code over heel Vlaanderen plaatsvindt. Ook in jouw buurt kan je gegarandeerd een aantal programma’s meemaken.

Alle info over het programma en de ondersteunende partners van De Alzheimer Code kan je vinden op de gloednieuwe website.

e-shopVoor je bestelling van onze publicaties heten wij je van harte welkom in onze e-shop. Kom binnen en neem vrijblijvend een kijkje!

< boven > < venster sluiten >