ING-medewerkers verdienen hun boterham in de dementiezorg

Expertisecentrum Dementie Vlaanderen vzw
Lokkaardstraat 8
2018 Antwerpen
www.dementie.vlaanderen

t 03 609 56 14
f 070 224 777

regionale expertisecentra dementie in Antwerpen*, Brugge, Brussel, Dendermonde, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven*, Turnhout

* met antennepunten in Mechelen en Heikruis

Volg ons via LinkedIn en Twitter of word lid van onze Facebook-groep

Elke dinsdagavond vanaf 20 uur

CHAT!

 www.omgaanmetdementie.be

Dementie en nu
psycho-educatie voor mantelzorgers

www.jongdementie.info

fietsen-lowres

ING-medewerkers verdienen gedurende een dag hun boterham in de dementiezorg

Het is geen alledaags beeld: zes medewerkers van de ING-bank die aan de slag gaan bij mensen met dementie (op jonge leeftijd). Op vrijdag 23 september schenkt ING kostbare werktijd aan het goede doel, een alternatieve manier om organisaties die bezig zijn met actuele thema’s zoals zorg, te ondersteunen. Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en Time4Society sloegen de handen in elkaar om dit project te realiseren.

“Een schitterend initiatief”, zegt Jurn Verschraegen, directeur van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen die het geheel omkadert. “Meer en meer mensen komen vandaag met dementie in aanraking. Vandaag zijn er in Vlaanderen al 122.000 en dat aantal zal verdubbelen tot 251.000 in 2060. Daarom is het goed dat ook medewerkers van een bank zicht krijgen op dementie.”

De dag start met basisinfo over de aandoening. Daarna gaan de zes medewerkers de praktijk in en ontdekken ze wat dementiezorg inhoudt. “Best wel spannend”, zegt Dian Thys van het dagverzorgingscentrum De Toren uit Antwerpen. “We willen samen met hen het leven van jonge mensen met dementie en hun partners een dag beLEVEN als een dag om nooit te vergeten. We zijn ervan overtuigd dat dit een beklijvende ervaring wordt waarin we – op een niet conventionele manier – interesse en betrokkenheid kunnen triggeren in een ruimer maatschappelijk perspectief. We gaan samen koken en feestelijk tafelen. Een fotoshoot, bosbad, muziek en een vleugje poëzie zijn enkele ingrediënten van het namiddagaanbod dat resulteert in één of meerdere kunstwerken waarin we samen dementie vatten om nooit te vergeten.”

Regine Waterkeyn van het woonzorgcentrum Sint-Camillus beaamt: “Bij ons komen twee medewerkers van ING meedraaien bij de activiteitenbegeleiding. Op die manier krijgen we wat extra comforttijd voor onze bewoners. Dat is goed meegenomen in een tijd waar alles sneller en efficiënter moet verlopen. Menselijke relaties zijn niet zo onderhevig aan efficiëntie”, geeft ze nog mee. In de toekomst willen we graag gelijkaardige initiatieven nemen.

Wens je graag meer info of wil je een reportage of interview brengen rond dit unieke initiatief?

Neem contact op met Jurn Verschraegen (directeur Expertisecentrum Dementie Vlaanderen): jurn.verschraegen@dementie.be, 03 609 56 14, 0478 38 76 84

of Dian Thys (coördinator De Toren – dagverzorgingscentrum voor mensen met jongdementie): Dian.Thys@gza.be, 03 247 03 56

 

e-shopVoor je bestelling van onze publicaties heten wij je van harte welkom in onze e-shop. Kom binnen en neem vrijblijvend een kijkje!

< boven > < venster sluiten >