Contact

klik voor meer informatie op Orion of PGN

ORION   -   PGN

Actueel

Burgemeester Bart Somers steunt "Stop Alzheimer" in Mechelen

Op 29 november 2023 versierde burgemeester van Mechelen Bart Somers cupcakes samen met de bewoners van Huize Rembertus van de Armonea groep. De cupcake-actie wordt dit jaar georganiseerd door Stichting Alzheimer Onderzoek – stopalzheimer.be in samenwerking met het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. ECD Orion i.s.m. PGN vertegenwoordigde er de expertisecentra dementie.

Lees verder >

Frieda's Candle Day vzw

Ook dit jaar wordt het prachtige "Frieda's Candle Day" georganiseerd! Wij houden alvast ontzettend warme herinneringen over aan vorig jaar dus kijken alvast uit naar deze nieuwe editie. Alle informatie vind je terug wanneer je klikt op 'Lees verder'.

Lees verder >

Oproep: Deelnemers gezocht voor onderzoek naar uitdagingen tijdens ontbijt voor mensen met jongdementie

Het project 'Autonomous' focust op het bieden van hulp aan mensen met jongdementie of een vroege fase van dementie tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten in huis door middel van slimme technologie (op smartwatches en smartphones). De onderzoekers zijn op zoek naar mensen met jongdementie die thuis wonen om bij hen in de maanden oktober en/of november 2023 interviews en observaties af te nemen over de hulpmiddelen die ze momenteel gebruiken tijdens het ontbijt. Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Insitu aanbod 2024 Sociaal Fonds Ouderenzorg is gekend!

Insitu aanbod 2024 van het Sociaal Fonds Ouderenzorg bekend! Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Kempens Diamantcentrum Nijlen organiseert dementievriendelijke rondleidingen

Op woensdag 6 september organiseert het Kempens diamantcentrum in samenwerking met Dementievriendelijk Nijlen, een initiatief van Lokaal bestuur Nijlen, de eerste rondleiding voor alle personen met dementie en hun mantelzorger die nog thuis wonen. Een absolute aanrader! Meer informatie klik op lees verder...

Lees verder >
Alle berichten