Contact
ORION   -   PGN

Actueel

Voelschorten

VormingenWorkshop voelschorten Voelschorten, voeldekens, voelkussens, voelwanden, voelsokken,...tal van voelmateriaal dat gebruikt kan worden bij personen met (ver) gevorderde dementie. Waarom bieden we hen deze zintuiglijke prikkels aan? Wat is de meerwaarde van deze methodiek? Tijdens de workshop gaan we dieper in op het belang van de ' juiste prikkels voor de juiste persoon'.

Lees verder >

Praatcafé Dementie Antwerpen

woensdag 21 februari 2018 om 19u30: Lerend vermogen Kunnen personen met dementie nog iets aanleren? Hoe pakken we dit dan aan? We praten erover met Greet Herkes (dementiecoach aan huis) en een mantelzorger

Lees verder >

Praatcafés dementie voorjaar 2018

Dementie komt niet alleen. Personen met dementie, familieleden en mantelzorgers hebben vaak vele vragen en kampen met diverse gevoelens: verwarring, onrust, moeheid, onmacht, … Een PRAATCAFE DEMENTIE wil mensen die te maken krijgen met dementie informeren, ondersteunen en dementie bespreekbaar maken.

Lees verder >

Cursus voor mantelzorgers 'Dementie en nU' gratis in Mechelen

Vanaf april 2018 wordt het Psycho-educatiepakket ‘Dementie en nU’ opnieuw gratis aangeboden in Mechelen. De begeleiding van de cursus is in handen van een trainer van het Ouderenteam van het CGG De Pont Mechelen.

Lees verder >

Brochure 'Dementie. Je staat er niet alleen voor'

De brochure ‘Dementie. Je staat er niet alleen voor’ is een gratis uitgave van de provincie Antwerpen en voortaan te verkrijgen via ECD Orion ism PGN zolang de voorraad strekt.

Lees verder >