Contact
ORION   -   PGN

Actueel

Overlegplatform Dementie Mechelen

Welkom op het volgende Overlegplatform Dementie zorgregio Mechelen op 28 mei van 13u30 tot 16u30 in het CGG De Pont, Lange Ridderstraat 20 te Mechelen. Thema: "Wat werkt" - een interactief vormingsprogramma.

Lees verder >

Praatcafé Lichtstraal stelt belevingsgerichte wandeling voor!

Op maandag 6 mei stelt praatcafé dementie lichtstraal haar brochure rond de belevingsgerichte wandeling voor personen met dementie voor. Dit type wandeling is volledig afgestemd op personen met dementie, en focust op de verschillende manieren om je zintuigen volledig de kost te geven tijdens een wandeling. Met de eenvoudige tips en raad van experts is de brochure voor iedereen toegankelijk. Bij mooi weer zetten ze ook de daad bij het woord en gaan ze op wandel.

Lees verder >

Ik zal je altijd horen

Iedereen houdt van muziek. Ook mensen met dementie genieten van samen zingen en dansen. Sinds kort kan dat elke maand in 't moNUment, het Mechelse inloophuis voor personen met dementie. 

Lees verder >

Zo maken we de samenleving dementievriendelijk

ECD Orion ism PGN werkte meer aan de publicatie "Zo maken we de samenleving dementievriendelijk - Lessen en inspiratie uit de Brabantse Praktijk".

Lees verder >

In-Licht

Het praatcafé dementie In-Licht te Hoboken doet verder in 2019. De bijeenkomsten gaan door in de bibliotheek van Hoboken. Wist je ook dat deze bibliotheek een EHBD-koffer uitleent! Een Eerste-Hulp-Bij-Dementie-koffer geeft informatie over dementie voor het ganse gezin.

Lees verder >