Contact

klik voor meer informatie op Orion of PGN

ORION   -   PGN

Actueel

Digitaal praatcafé Hoboken 14/12

Op 14 december zal het praatcafé van Hoboken digitaal plaatsvinden. Voor verdere informatie, klik op lees verder.

Lees verder >

"De verlieskoffer": een tool voor personen met dementie, mantelzorgers, familieleden en professionele hulpverleners

De regionale expertisecentra dementie Tandem en Orion ism PGN ontwikkelden “De Verlieskoffer”. Deze bevat verschillende methodieken om rouw en verlies op een toegankelijke manier bespreekbaar te maken bij zowel personeel als bewoners, mantelzorgers en familieleden. Voor meer informatie of voor het uitlenen van "De verlieskoffer", klik hieronder op 'Lees verder'.

Lees verder >

Actuele coronamaatregelen in klare taal

Open School Kortrijk-Roeselare, een centrum voor basiseducatie, creëerde een handig overzicht van de huidige coronamaatregelen. Dit overzicht vormt een handig en duidelijk instrument voor iedereen, die zelf de actuele maatregelen wil nalezen of er binnen de eigen organisatie over wil communiceren.

Lees verder >

Ook praatcafé dementie DeMens (Rupelstreek) gaat digitaal!

Op vrijdagavond 13 november om 19u30 vindt er opnieuw een gratis praatcafé dementie in de Rupelstreek plaats. Om het "coronaveilig" te houden, wordt er vanuit het gemeentehuis van Rumst een digitaal praatcafé georganiseerd. Herman Wauters, dementie-expert van RECD Orion ism PGN spreekt er over de veerkracht bij mantelzorgers van personen met dementie. En hoe deze veerkracht in coronatijden te behouden of te versterken. Vooraf inschrijven is verplicht. Nadien krijgt u een mail met een link om digitaal deel te nemen. Voor meer informatie en de inschrijving klikt u hierna op "lees verder".

Lees verder >

Als papa of mama jongdementie heeft

“Ik denk dat ik toch anders opgroei dan de andere kinderen van mijn leeftijd.” Het is een uitspraak die we vaak horen van kinderen met een mama of papa met dementie. Want dementie treft het volledige gezin. Lees meer en bekijk het filmpje, waarin negen kinderen en jongeren getuigen over hun ervaringen, door hieronder op 'Lees verder' te klikken.

Lees verder >