Theatervoorstelling " Vergeet mij niet"

Fakkeltheater vzw speelt ‘ Vergeet mij niet’ in een regie van Rikkert Van Dyck, naar een scenario van Manu Jacobs.

Met Carry Goossens, Ann De Winne en Manu Jacobs.

Tickets aan 15 euro.

Reserveren via info@noorderlicht-praatcafe-dementie.be

VERGEET MIJ NIET vertelt het verhaal van de vriendschap tussen een dementerend grootvader en diens kleinzoon. Herman is een oude weduwnaar die zich verscholen houdt in de vertrouwde omgeving van zijn huis. Het weinig contact met de buitenwereld komt van zijn kleinzoon, Stan. Deze twee handen op één buik banen zich samen een weg door alle praktische beslommeringen die de ouderdom met zich meebrengt.
Wanneer Herman langzaamaan door dementie ingekapseld wordt, wordt de eens zo vertrouwde grootvader-kleinzoon-relatie bestrooid met nieuwe en onbekende hindernissen. De ziekte vervult Herman, ze flirt als het ware met hem. Ze ontneemt hem structuur en geeft chaos in de plaats. In de zoektocht van Stan naar zijn grootvader van vroeger, blijkt humor het beste bindmiddel tussen deze twee generaties.
Een lichtvoetige vertelling over een grootvader, een kleinzoon en de dementie die tussen beiden komt.
Manu Jacobs: “De inspiratie voor dit stuk moest ik niet ver zoeken: ik heb het geluk gehad om een grootvader te kennen die tegelijk mijn beste vriend was. Gelukkig was hij niet dementerend, en konden we tot het einde blijven keuvelen over onze twee gemeenschappelijke ‘idolen’: Toon Hermans en Carry “Jefke” Goossens.”
“Vergeet Mij Niet” ging in april 2017 in première in het Fakkeltheater en ontving unaniem lovende recensies:
“Carry Goossens zet een prachtprestatie neer” – Gazet van Antwerpen

“Dit soort maatschappelijk relevant theater heeft een belangrijke rol te spelen in ons theaterlandschap.”¬ – Concertnews

 

Jouw activiteit op deze kalender? Dat kan! Vul via deze link alle gegevens in en, na goedkeuring, plaatsen we deze graag online.

Je toegevoegde activiteit verschijnt tegelijk op dementie.be, alzheimerliga.be, jongdementie.info, onthoumens.be, dementieennu.info.