Zorgregio Antwerpen

5de tref van het OverlegPlatform Dementie Zorgregio Antwerpen

SEL Amberes en ECD Orion ism PGN organiseren op 26 september 2019 hun vijfde OPD. Deze keer gaat het over ' Dementie en bewegen', bewegen is goed voor iedereen, zeker voor mensen met dementie. We laten ons inspireren door twee boeiende sprekers met heel wat ervaring in de praktijk. Ben je actief in de zorgregio Antwerpen en wil je meer inspiratie opdoen, schrijf je dan gratis in voor dit OPD.

Lees verder >

4de tref van het OverlegPlatform Dementie Zorgregio Antwerpen

SEL Amberes en ECD Orion ism PGN organiseren op 27 september 2018 hun vierde OPD. Deze keer gaat het over 'Wat werkt?', een vormingspakket over omgangsvormen met personen met dementie. Het is gratis beschikbaar en werd ontwikkeld door Hugo Goedemé in samenwerking met verschillende partners. Ben je actief in de zorgregio Antwerpen en wil je meer inspiratie opdoen, schrijf je dan gratis in voor dit OPD.

Lees verder >

3e tref van het OverlegPlatform Dementie Zorgregio Antwerpen

DEMENTIE KENT GEEN KLEUR
Vergrijzing verkleurt en toch zien we weinig zorgvragers met een migratieachtergrond in onze voorzieningen. Is er geen zorgvraag of ligt het aan ons aanbod?
Wat betekent cultuursensitieve dementiezorg en hoe maken we dit concreet?

Lees verder >

2e tref van het OverlegPlatform Dementie Zorgregio Antwerpen

In samenwerking met SEL Amberes organiseren we opnieuw een OPD-tref. Deze keer gaat het over de inzet van hulpmiddelen voor meer kwaliteit van leven voor personen met dementie. Wat maakt het leven met dementie eenvoudiger? Een GSM met minder knopjes? Een stappenplan aan de wasautomaat? Een sprekende klok? … Wat kan je in de thuisomgeving en in een voorziening specifiek inzetten voor meer kwaliteit van leven met dementie? Sommige zaken kan je kopen en sommige maak je gewoon zelf. We horen het op 22 september van 2 deskundige sprekers maar vooral ook graag van jou! Dit OPD wilt opnieuw inspireren en delen. We stemmen vraag en aanbod op elkaar af.

Lees verder >

OPD mantelZORGpartner

17 september was het dan eindelijk zover! De grote start van het OverlegPlatform Dementie met als thema "mantelZORGpartner".

Lees verder >