Vormingsnamiddag “Als eten een zorg wordt”

Vormingsnamiddag “Als eten een zorg wordt”

Dinsdag 4 december 2018

Met het vorderen van het dementieproces treden slik- en voedingsproblemen steeds meer op de voorgrond. Het vraagt van het team een intensieve opvolging en veel vakkundigheid om de voeding en de toediening ervan adequaat af te stemmen op de mogelijkheden van de persoon.
Na een duiding van het normale slikproces, verkennen we welke slikproblemen en specifieke voedingsproblemen er zich kunnen voordoen bij personen met dementie. Wat zijn de alarmsignalen en de mogelijke gevolgen? Hoe kunnen die concreet worden opvangen? Er worden uiteindelijk concrete handvatten aangereikt om de maaltijd- en voedingsbegeleiding op de eigen werkvloer te optimaliseren.

Praktische informatie:

Tijdstip: 13u30 – 16u30

Plaats: Tabor vzw, Molenaarsstraat 26, Gent

Parkeermogelijkheid: Als bezoeker van de Taborgroep kan je gratis parkeren in het parkeergebouw van AZ Sint-Lucas. Neem hiervoor de inrit van het ziekenhuis aan Vogelenzang (ter hoogte van nr. 31) en volg de pijl ‘parking bezoekers’. Ga daarna te voet verder en volg de weg tussen AZ Sint-Lucas en het Woonzorgcentrum Sint-Jozef tot aan de achterzijde van de gebouwen van de Taborgroep (pijl Tabor). De ingang bevindt zich onder het glazen afdak. Vraag bij het aanmelden om een gratis parkeerticket.

Je kan ook op straat parkeren, maar dat is betalend.

Prijs: 40 euro, inclusief vormingsattest.

Inschrijven kan via deze link.

Klik hier om de uitnodiging te bekijken en te downloaden.