Zomeractie 2023 “Onvergetelijke kunst”

Al voor het derde jaar op rij schotelt Expertisecentrum Dementie Paradox een ‘echt benieuwd’ zomeractie voor. Met onze zomeracties proberen we dementie zichtbaarder en bespreekbaarder te maken, vertrekkend vanuit de mogelijkheden en talenten van mensen met dementie.

De Paradox zomeractie 2023 draait om kunst en vergeet-me-nietjes.

In de periode juli – augustus – september willen we het straatbeeld overspoelen met vergeet-me-nietjes in alle mogelijke diverse en creatieve vormen.
Doe mee en maak kans op verschillende prijzen die Paradox zal uitloven aan de meest verrassende, originele, mooie,… ‘echt-benieuwd’- ideeën.

 

Hoe doe je mee?

  • Hang onze campagne poster op om te laten zien dat je meedoet aan de zomeractie. De campagneposter kan je hier downloaden.
  • Iedereen kan meedoen: individueel, in groep, thuiszorg, residentieel, ziekenhuis, met de buurt, met kinderen of mantelzorgers,…
  • Bedenk een originele en creatieve manier om een vergeet-me-nietje naar voor te brengen. Alle kunstvormen zijn mogelijk! Inspiratie nodig? Hier kan je je alvast laten inspireren.
  • Betrek de persoon met dementie in je project en vertrek vanuit mogelijkheden en talenten. Heb daarbij steeds oog voor de waardigheid van de persoon met dementie
  • Maak je resultaat (maar ook je proces) zo breed mogelijk zichtbaar: in het straatbeeld, via (sociale) media,… kom naar buiten met jullie project – letterlijk en figuurlijk!
  • Deel je actie op sociale media en tag daarbij ECD Paradox (@Expertisecentrum Dementie Paradox). Maak gebruik van de hashtag #onvergetelijkekunst. Heb je geen sociale media? Geen nood: je kan ons je foto’s doormailen via paradox@dementie.be zodat wij ze voor jou kunnen publiceren. Zorg er wel voor dat je toestemming hebt om de foto’s te delen.

Na het aflopen van de zomeractie eind september, gaat het Paradox team op zoek naar verschillende winnaars en zorgen we voor leuke prijzen.
Maar veel belangrijker dan de prijzen is dat je meedoet aan de actie. Daardoor zetten we samen dementie volop in de schijnwerpers, zorgen we ervoor dat dementie bespreekbaar wordt en dat mensen met dementie een volwaardige plaats krijgen in onze maatschappij.

Dank je wel voor je engagement en vooral veel plezier met onze zomeractie!

Het Paradox team.

Documenten om te downloaden: