Actueel

Vakanties voor mensen met dementie en hun mantelzorger

In de kijkerSamana en S-Plus bieden vakanties aan voor mensen met dementie en hun mantelzorger.

Lees verder >

Kinderen maken kennis met de Verteltas Dementie

In de kijkerVoor Burendag Kinderopvang op 15 maart 2018 schoof KIDZ Kinderopvang Roeselare het thema dementie naar voren. Een vreemde combinatie? Helemaal niet!

Lees verder >

Danshart danst meer dan 27 000 euro bijeen voor de expertisecentra dementie!

In de kijkerOp 23 en 30 november 2017 vond het tweejaarlijks benefietdansfeest van S-Sport // Recreas plaats in de 5 Vlaamse provincies. Er werd 10 uur lang gedanst en gefeest voor het goede doel, de expertisecentra dementie. Deze editie bracht een recordbedrag op, namelijk 27 236 euro!

Lees verder >

Mooie momenten en herinneringen kunnen (her)beleven - Verteldoos 'De Beurs' en Dementie-app Prisma

In de kijkerIn 2010 waren er in Vlaanderen 100.000 personen met dementie. In 2020 zullen er dat 130.000 zijn. Hoe kunnen we die mensen een zo kwaliteitsvol mogelijk leven verzekeren? Zowel kenniscentrum ARhus als Erfgoedcel TERF trekken voluit de kaart van gezondheid en welzijn. Het is namelijk meermaals bewezen dat lokaal erfgoed en beeldmateriaal een gunstig effect hebben op het reminisceren met personen met dementie. ARhus en TERF slaan de handen in elkaar en werk(t)en twee nieuwe tools uit waarmee mensen met dementie samen met hun familie, mantelzorgers of zorgverleners mooie momenten en herinneringen kunnen (her)beleven.

Lees verder >

Omgevingszorg in de thuiszorg

ProjectenBinnen het project 'omgevingszorg in de thuiszorg' wensen we een laagdrempelige toegankelijkheid van dementie-specifieke hulpmiddelen en domotica te stimuleren alsook het ergotherapeutisch advies aan huis voor personen met dementie verder bekend te maken.

Lees verder >