Actueel

Waarderingscampagne schiet uit de startblokken

In de kijker

Lees verder >

Twee voor de prijs van één: nieuwe campagne plaatst hersengezondheid in de kijker

In de kijkerEen gezonde leefstijl kan het risico op dementie verminderen. OP 9 mei 2022 lanceerden de Expertisecentra Dementie de campagne: '2 voor de prijs van 1': wat goed is voor je hart, is goed voor je hersenen!

Lees verder >

Opstart praatcafé dementie Luna te Wielsbeke

In de kijkerPraatcafé Luna: voor iedereen die met dementie te maken heeft. Op 22 maart gaat voor de eerste keer Praatcafé Luna door in Wielsbeke, een ontmoetingsmoment voor iedereen die van nabij of van op afstand in contact komt met personen met dementie.

Lees verder >

Tools zorgcontinuïteit Midden-West-Vlaanderen

In de kijkerUit literatuur blijkt het belang van zorgcontinuïteit steeds verder toe te nemen. Dit niet enkel bij transfer tussen organisaties, maar ook in de thuissituatie. Empact en de eerstelijnszones Westhoek, Midden en RITS zetten hier samen op in. Sedert januari 2022 zijn verschillende tools beschikbaar via de ELZ's.

Lees verder >

Vermissingsfiche zit standaard in Gele Doos

In de kijkerDe komende maanden doet de Gele Doos zijn intrede in Zuid-West-Vlaanderen. Het gaat concreet om de gemeenten Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem, Wielsbeke en Zwevegem. In de Gele Doos worden belangrijke medische, persoonlijke en contactgegevens bewaard. Zo kunnenn hulpverleners bij een interventie snel cruciale informatie krijgen. In een eerste fase krijgen 80-plussers de mogelijkheid om gratis een Gele Doos aan te vragen in hun gemeente.

Lees verder >
Alle berichten