Actueel

Voordracht 'Nieuwe wetenschappelijke inzichten omtrent dementie'

In de kijkerDe West-Vlaamse Familiegroepen nodigen jullie graag uit voor de vorming: ‘Nieuwe wetenschappelijke inzichten omtrent dementie: vroegtijdige detectie en behandeling’ op 21/05/19 te Roeselare.

Lees verder >

Nieuwe financiering geeft mensen met jongdementie en hun families hoop

In de kijkerMinister Vandeurzen trekt meer dan 3 miljoen uit ter ondersteuning van mensen met jongdementie die noodgedwongen naar een woonzorgcentrum moeten verhuizen. Vorige maand trokken verschillende familieleden in de media aan de alarmbel. Met resultaat!

Lees verder >

Campagne SaniMemorix zet preventie van dementie op de kaart

ProjectenOp de internationale Alzheimerdag, vrijdag 21 september 2018, werd een publiekscampagne gelanceerd om aandacht te vragen voor die relatie tussen leefstijl op middelbare leeftijd (40 tot 75 jaar) en het risico op dementie op hogere leeftijd. Een gezonde leefstijl kan het risico op dementie gevoelig doen dalen.

Lees verder >

Omgevingszorg in de thuiszorg

ProjectenBinnen het project 'omgevingszorg in de thuiszorg' wensen we een laagdrempelige toegankelijkheid van dementie-specifieke hulpmiddelen en domotica te stimuleren alsook het ergotherapeutisch advies aan huis voor personen met dementie verder bekend te maken.

Lees verder >

Dementie in het onderwijs

ProjectenVerteltas dementie, een laagdrempelig pakket voor kinderen van het 3de t.e.m. het 6de leerjaar.

Lees verder >