Save the date – Symposium kwaliteitsvolle dementiezorg

Save the date – Symposium kwaliteitsvolle dementiezorg

“Voor mij is het belangrijkste om de erkenning te krijgen dat we allemaal individuen zijn. Geen twee mensen hebben dezelfde noden en behoeften.” (Kathy, persoon met dementie)

Wie dementie heeft, blijft in de eerste plaats een mens: iemand met een unieke persoonlijkheid, levensgeschiedenis, met waarden, verlangens en dromen. Als (thuis)zorgvoorziening begeleid je mensen op een deel van hun traject en ga je samen met hen op zoek naar wat betekenisvol is, naar de meest passende zorg en ondersteuning en de beste woonomgeving. Je gaat voor kwaliteit van leven, wonen en zorg voor de persoon met dementie én zijn naasten. Maar wat is nu goede zorg voor iemand met dementie? En hoe breng je dit in de praktijk?

Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen werkt in opdracht van de Vlaamse overheid aan een referentiekader voor kwaliteit van leven, wonen en zorg voor personen met dementie. Het werk zal thuiszorgvoorzieningen, woonzorgcentra en ziekenhuizen inspireren in hun traject naar persoonsgerichte en afgestemde zorg en ondersteuning.
Dit najaar stellen we de publicatie officieel voor op een symposium met nationale en internationale sprekers. Noteer de datum alvast in jouw agenda. Meer informatie volgt!
Wanneer? Donderdag 25 oktober 2018
Waar? Vlaams Parlement (Brussel)

(c) foto Leo  De Bock – Huis Perrekes