De Dementiewegwijzer

De Dementiewegwijzer

Waar kan ik terecht voor?

Als iemand te maken krijgt met dementie roept dit veel vragen op bij de betrokkene en zijn omgeving.

Dementie heb je immers niet alleen. Het is belangrijk om correcte informatie en de juiste ondersteuning te krijgen van bij het begin van het dementieproces.
‘Waar kan ik terecht als ik een
vermoeden heb dat er iets mis is?’, ‘Wie helpt in de dagelijkse verzorging?’, ‘Wie coördineert de thuiszorg?’ of ‘Wat als het thuis echt niet meer lukt?’ zijn slechts enkele waardevolle vragen waarop je in deze dementiewegwijzer een antwoord vindt.
Het expertisecentrum Dementie Tandem heeft een inventaris opgemaakt van de belangrijkste actoren in de zorg voor personen met dementie, om je wegwijs te maken in het Kempense zorgaanbod. Per gemeente is de adequate hulpverlening aan personen met dementie en/of hun omgeving op een overzichtelijke manier weergegeven. Als u twijfelt met welke dienst u het best contact kan opnemen, uw mutualiteit of het OCMW kunnen u quasi steeds verder helpen (ofwel intern, ofwel door u door te verwijzen).

Met dank aan SEL Kempen voor het ter beschikking stellen van hun reeds opgemaakte wegwijzer voor eerstelijnsgezondheidszorg in de Kempen en aan ECD Broes waarvan hun dementiewijzer een echte inspiratiebron was.

Indien bepaalde informatie niet langer correct is, gelieve ons dan op de hoogte te brengen zodat we de sociale kaart(en) kunnen aanpassen.

tandem@dementie.be