Je stemgebruik in de dagelijkse verzorging van personen met dementie

Je stemgebruik in de dagelijkse verzorging van personen met dementie

Onderzoeken en artikels beschrijven hoe belangrijk je stem is bij de dagelijkse handelingen
en de verzorging van personen met dementie.

Personen met dementie zijn zeer gevoelig voor het timbre van je stem, de manier waarop je contact met hen neemt en met hen praat.
De workshop laat je ontdekken op welke manier je je stem meestal gebruikt en wat de invloed kan zijn op je luisteraar in het dagelijks leven.

Via oefeningen verkennen we verschillende mogelijkheden waarop je de zorgvragende kan benaderen en aanspreken.
Je krijgt ook de kans om zelf te ondervinden hoe de stem van een andere persoon jou beïnvloedt.

Zingen tijdens de dagelijkse handelingen kan er voor zorgen dat het samenzijn makkelijker en aangenamer wordt, zowel voor de persoon met dementie als voor de begeleider.
Je krijgt de kans om aan de lijve te ondervinden hoe deugddoend zingen is en wat je ervaart als er met of voor jou gezongen wordt.

Er is absoluut geen zang- of muziekervaring nodig, neuriën of eenvoudige melodieën zingen kan iedereen. We vragen enkel openheid om op ontdekking te gaan.

Met deze workshop richten we ons tot personen die in de zorg en begeleiding van personen met dementie hun stem als uitdrukkingsmiddel beter willen leren kennen, bewuster hun stem willen aanwenden en hun stem meer willen laten klinken (letterlijk en figuurlijk).
Wil je bewuster worden van je stem?
Wil je gewaarworden wat het luisteren naar een stem met je doet?
Voel je schroom om te spreken of te zingen en te neuriën ? Welkom!

 • Locatie
  • KVG
  • Korte Begijnenstraat 18
  • 2300 Turnhout
 • Initiatief
  • ECD Tandem
 • Contact
Jouw activiteit op deze kalender? Dat kan! Vul via deze link alle gegevens in en, na goedkeuring, plaatsen we deze graag online.

Je toegevoegde activiteit verschijnt tegelijk op dementie.be, alzheimerliga.be, jongdementie.info, onthoumens.be, dementieennu.info.