‘Pluk de dag’ docureeks

dvd pluk de dag‘Pluk de dag’    is een docureeks over het leven met dementie.

De term Pluk de dag’ sluit aan bij dit leven.  Personen met dementie leven meer en meer in het nu en plukken het moment.  De reeks brengt mantelzorgers, professionele hulpverleners én personen met dementie in beeld doorheen het dagelijks leven, realistisch maar met een positieve inslag en met respect.  Zowel personen in een thuissituatie als uit een residentiële omgeving worden gevolgd.  Het biedt aan de kijker een ideale kans om meer zicht te krijgen op wat dementie inhoudt of om een herkenbare situatie beter in te schatten en er uit te leren.

De reeks bestaat uit 7 afleveringen in de stijl van het gekende format  ‘Het leven zoals het is’.  Een achtste en afsluitende aflevering blikt terug en reflecteert op het maken van de reeks en de impact die dementie heeft op mens en samenleving.

‘Pluk de dag’ werd voor het eerst uitgezonden op de Regionale Televisie Kempen en Mechelen tijdens het najaar 2009.  Met in totaal 334.000 kijkers mogen we spreken van een massale belangstelling.

‘Pluk de dag’ kan worden gebruikt op informatieavonden of tijdens opleidingen en vormingsessies.

Hoe je aan de slag kan gaan met dit beeldmateriaal vind je onder de rubriek : Vormingspakket ‘Aan de slag met Pluk de dag’