Schatten in dementiezorg in de Stille Kempen

Schatten in de Dementiezorg in de Stille Kempen

We ontdeken met ECD Tandem regelmatig ‘schatten in de zorg’…. Allemaal goede praktijken die positief bijdragen in de kwaliteit van leven, wonen en zorg voor mensen met dementie en hun naasten ….

maar

we ontdekten eveneens dat  jullie niet van mekaar weten welke schatten er allemaal in de regio bestaan en waar die allemaal verborgen liggen!

Daarom ging ECD Tandem met sleutels op pad om SCHATTEN te verzamelen en zetten we heel graag vanaf nu UW SCHAT mee IN DE KIJKER!

We informeerden binnen ons netwerk van (zorg)organisaties, dementie-initiatieven, mantelzorgverenigingen,…. naar mooie, inspirerende, beklijvende, interessante, waardevolle, … praktijken die we ‘in the picture’ mochten zetten.

Hieronder vind je al de inzendingen die we tot nu toe mochten ontvangen:

 

 

 • HERSELT

 

 

 • MEERHOUT
  • De gele doos werd verdeeld aan alle Meerhoutse 65-plussers. Hierin zit een fiche vermiste personen. (waaronder mogelijks mensen met dementie).  – gemeente Meerhout
   Het project wordt in de hele Kempen uitgerold (regiobreed). Klik hier voor meer info

 

 

 

 • OUD-TURNHOUT
  • Herinrichting van de dagzaal en nog volop actief met het maken van voelborden samen met bewoners  – Klik hier voor meer informatie –  WZC Smeedeshof

 

 • REGIOBREED

 

  • online koffiekletsen voor mantelzorgers  en online koffiekletsen voor personen met dementie (maandelijks)  – zie website voor deze events –  Alzheimerliga Vlaanderen
   En er is zelfs een “deca” versie, die ook ’s avonds doorgaat. 😊  meer info, klik hier.

 

 

 

  • Een brochure specifiek voor personen met dementie (klik hier) – CM

Wil je in contact treden met één van bovenstaande initiatieven, dan mag je ons contacteren of rechtstreeks met de organisatie.

Heb jij zelf ook nog een verborgen schat die we mogen bovenhalen en in de kijker zetten?

Deel ze dan snel met tandem@dementie.be

SAVE THE DATE: Op di.30 nov.2021 (voormiddag) zullen we de Kempense schatten graag nog eens in de kijker willen zetten op een Overlegplatform Dementie (OPD)

Kom jij dan ook? (locatie nog te bepalen)