E-learning voor artsen en verpleegkundigen

E-learning voor artsen en verpleegkundigen

Het RIZIV en in het bijzonder de Nationale raad voor kwaliteitspromotie (NRKP), hebben aandacht voor een kwaliteitsvolle zorgverlening. Individuele navorming via e-learning is hierbij een belangrijke piste. Op termijn willen ze dan ook een (evidence-based) bibliotheek met modules e-learning ter beschikking stellen van de zorgverleners, 7 dagen op 7.
Rond dementie staat de module dementie ter beschikking van artsen en verpleegkundigen. Dit thema werd ontwikkeld in uitvoering van het plan ‘Prioriteit voor chronisch zieken’ van minister Onkelinx.
Toegang tot de module
Door te klikken op de bovenstaande link voor toegang tot een opleidingsmodule word je doorverbonden met het eHealth-portaal (voor identificatie en authenticatie van je professioneel statuut, op basis van je RIZIV-nummer). Deze procedure verloopt met uw elektronische identiteitskaart, via de eID-kaartlezer van je computer. Daarna krijg je vrije toegang tot de e-learningbibliotheek.
Opgelet: Vergeet niet om u op het einde van uw e-learningsessie af te melden van het eHealthportaal.
Wie heeft deze modules ontwikkeld?
De huisartsenverenigingen Domus Medica en SSMG en hun projectpartners hebben deze modules (inhoudelijk) ontwikkeld, in nauwe samenwerking met het RIZIV en de NRKP. De dementiemodule werd door het Academisch Centrum voor Huisartsgeneeskunde aan de KU Leuven ontwikkeld met inhoudelijke ondersteuning van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en het regionaal expertisecentrum dementie Orion i.s.m. PGN. De huisartsenverenigingen en NRKP hebben een jarenlange expertise in de huisartsgeneeskunde. De ontwikkeling van de eerstelijnszorg als een multidisciplinaire samenwerking met andere zorgverleners staat centraal.
Accreditering
De module ‘dementie’ telt voor 2 accrediteringspunten in de rubriek ‘ethiek en economie’ (tot 1 januari 2017).
Ter info: Artsen hebben ook toegang tot de ‘e-learning dementie’ voor verpleegkundigen, maar deze verpleegkundige module valt buiten de accreditering.
Het toekennen van de accrediteringspunten is gekoppeld aan de datum waarop je de e-learningmodule hebt afgewerkt, met minimaal een totale werkduur van 2 uur.
Wat doen bij problemen om in te loggen bij eHealth met gebruik van je eID?
Open Internet Explorer
– Software (opladen) om eID te installeren: klik hier
– Software om (al geïnstalleerde) eID te testen: klik hier

Contact