Ijsejs en wandeling ten voordele van de Wereld Alzheimer Dag

21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag wordt extra aandacht besteed aan dementie. Traditioneel wordt er een cupcake verkoopactie gehouden. Maar in Westerlo worden de cupcakes dit jaar vervangen door zuiderse ijscoupes. De opbrengst van iedere coupe die in het cafetaria van het WZC Parel der Kempen genuttigd wordt in het weekend van 18 en 19 september en op dinsdag 21 september gaat integraal naar Alzheimeronderzoek. De cafetaria van het WoonZorgCentrum in de Verlorenkost zal uitzonderlijk ook open zijn op 21 september.

Wandeling met muziek op dinsdag 21 september
Op 21 september organiseert de familiegroep Zuiderkempen van de Alzheimerliga een wandeling met muzikale stopplaatsen om de stem van ons geheugen te volgen. Deze wandeling is tevens een 1ste aanzet om het Contactkoor terug in gang te trekken na de gedwongen ‘coronarust’ van het voorbije jaar.

Vertrek van de wandeling is om 14 uur aan het LDC TerHarte, Verlorenkost 22 in Westerlo. De wandeling is rolstoeltoegankelijk en zowel mantelzorgers als personen met dementie zijn welkom. Aansluitend is cafetaria ’t Rietje geopend voor een zuiderse ijskreemcoupe tvv de Alzheimerliga.

Jouw activiteit op deze kalender? Dat kan! Vul via deze link alle gegevens in en, na goedkeuring, plaatsen we deze graag online.

Je toegevoegde activiteit verschijnt tegelijk op dementie.be, alzheimerliga.be, jongdementie.info, onthoumens.be, dementieennu.info.