Nieuwsbrief brOes september 2016

Expertisecentrum Dementie brOes

www.facebook.com/ecdbroes/
Vind ons op Facebook

broes@dementie.be

02 778 01 70

Haachtsesteenweg 76

1210 Sint-Joost-ten-Node

dementie.vlaanderen

Slider DiB 2016

Om dementie in de samenleving onder de aandacht te brengen organiseert ECD brOes in samenwerking met de Brusselse Bibliotheken van 19 tot 25 september de “Dementie in de bib”-week. Tal van activiteiten staan op het programma, bekijk hieronder het aanbod.

DiB Muntpunt

Het Arto verteltheater brengt “Dementie, je staat er niet alleen voor”.

Deze muzikale, ontroerende en humoristische voorstelling trok reeds veel volk en werd zeer positief onthaald op andere locaties in Vlaanderen.

Je kan er nog bij zijn. Inschrijven kan via Muntpunt.be

DiB Etterbeek

Stap mee in deze eeuwenoude Japanse traditie van verhalen vertellen. Een papieren film over dementie, speciaal ontworpen voor kinderen. Er wordt gezongen en er is ruimte voor veel interactie. Geschikt voor kinderen van 8 tot 11 jaar.

Inschrijven (gratis) via broes@dementie.be of 02 778 01 70

DiB Jette

Anne en Georges zijn al op leeftijd. Ze hebben een volwassen dochter en leiden een rustig bestaan in Parijs, waarin hun passie voor muziek nog altijd een hoofdrol speelt. Dan krijgt Anne een infarct en breekt er een nieuwe fase in hun samenzijn aan. Georges verzorgt haar met al zijn kracht en liefde. Maar hij kan niet voorkomen dat ze verder van hem wegglijdt en raakt zelf ook steeds meer in een isolement.

Michael Haneke won met Amour de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes en rijfde ook de Oscar voor beste buitenlandse film binnen.

Inschrijven niet nodig, deelname is gratis.

DiB Koekelberg

Verwelkoming door de medewerkers van het expertisecentrum dementie brOes en de schepen van Koekelber, waarna vzw Arémis zijn project rond dementie voorstelt. Vervolgens getuigt Ingrid over de mantelzorg voor haar moeder met Alzheimer zorgt met de daarbij horende emoties, de onzekerheden in het begin, de uiteindelijke diagnose en de moeilijke weg die ze daarna samen moesten afleggen.

Nadien komt Stefan Van Beethoven uitleg geven over ‘Eb en vloed in het gemoed’, zijn project over het maaltijdgebeuren op de gesloten afdeling in een woonzorgcentrum.

Deze boeiende en hopelijk leerrijke namiddag wordt afgesloten met een drankje. Inschrijven is niet nodig, deelname is gratis.

DiB AnderlechtPersonen met dementie, hun familieleden en andere geïnteresseerden zijn welkom op het praatcafé dementie. Hilde Weckhuysen van mantelzorgorganisatie Ons Zorgnetwerk deelt haar expertise over mogelijke premies en tegemoetkomingen. Er is ruimte voor vragen en ervaringen kunnen worden gedeeld in een gemoedelijke sfeer.

Inschrijven is niet nodig, deelname is gratis.

Dementie in de bib is steeds in de week van de Werelddag Dementie

affiche-alv-werelddag-lr-ok

Werelddag dementie 2016 op zaterdag 24 september in Genk

Naar jaarlijkse goede gewoonte organiseert de Alzheimer Liga Vlaanderen vzw opnieuw haar Werelddag Dementie. Dit jaar werken ze samen met onze collega’s van regionaal expertisecentrum dementie Contact, UCLL en Menos. Het thema is: ‘Dementie beleef je niet alleen’. Op het programma staan o.a. een vorming rond nachtelijke onrust door Prof. dr. Chantal Van Audenhove, een voorstelling van Vlaamse initiatieven voor mantelzorgers door regionaal expertisecentrum dementie Contact, heel wat boeiende workshops en een slotwoord door Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

Klik hier voor meer informatie.

< boven > < venster sluiten >