Nieuwsbrief ECD Contact februari 2016

Nieuws vanuit Expertisecentrum Dementie Contact

Meten is weten

Een organisatie die zich ernstig neemt, houdt ook rekening met zijn partners en klanten. Voor het eerst in onze geschiedenis willen wij peilen naar je tevredenheid over de werking van het Expertisecentrum Dementie Contact. Metingen zorgen immers voor feitenmateriaal dat ons in staat zal stellen om onze dienstverlening nog beter af te stemmen op wie beroep op ons doet.

Graag nodigen we je daarom uit, als je met het Limburgs Expertisecentrum dementie in contact bent geweest, deze enquête in te vullen. Vertel ons wat we goed doen, maar ook waar het beter kan. We willen graag van jouw ervaringen leren. Je hebt hiervoor de tijd tot 21 maart, dan sluiten we deze enquête af. Jouw gegevens worden anoniem opgeslagen. Mocht je naar aanleiding hiervan alsnog met ons contact (ecd.contact@ocmwhasselt.be) willen opnemen, dan kan dat uiteraard ook. Dank voor jouw medewerking!

 

Vormingsaanbod ECD Contact: uitgelicht 

1. Omgaan met personen met dementie in het ziekenhuis (studiedag): Hasselt, 01/03/2016. Lees meer.

2.  “Nu of later: vergeetachtigheid, blijf er niet mee zitten!”

Lezing – voor mensen woonachtig in de regio Hasselt, Zonhoven en Diepenbeek

nu of later npg zorgpad dementieWat is het verschil tussen normale ouderdomsvergeetachtigheid en dementie? Waarom kan een tijdige diagnose van dementie van belang zijn? Waar kan u terecht met uw ongerustheid? Een consulente van het Expertisecentrum Dementie Contact geeft antwoorden op deze vragen en wijst u de weg naar mogelijke zorg– en hulpverlening binnen het zorgpad dementie.

 

Deelname is gratis, inschrijven verplicht.

Klik hier voor meer informatie en inschrijfmodaliteiten.

 

3. Onderdompeling in de wereld van dementie (studiedag): Hasselt, 14/04/2016. Lees meer.

4. “Anders communiceren met personen met dementie, een doe-voel-ervaarnamiddag voor zorgverleners en mantelzorgers” (workshops door Trudie Appermans en Kasper Bormans): Hasselt, 26/05/2016, VOLZET

Bekijk hier het volledige vormingsaanbod.

‘Mantelzorghuizen jongdementie Limburg’ heten voortaan ‘Familiegroepen jongdementie Limburg’

De vzw Thuisbegeleidingsdienst Dementie Limburg heeft de fakkel overgedragen aan een nieuw partnerschap. Twee Limburgse zorgvoorzieningen bieden, in samenwerking met Alzheimer Liga Vlaanderen en Expertisecentrum Dementie Contact, ‘familiegroepen jongdementie’ aan:

Familiegroep jongdementie, regio Overpelt (Noord-Limburg). Bekijk hier contactgegevens, locatie en data.

Familiegroep jongdementie, regio Hasselt (West-Limburg). Bekijk hier de uitnodiging voor de volgende bijeenkomst.

Informatie en contactgegevens kan je terugvinden in de ‘Verwijsgids dementie Limburg’. In de inhoudstabel vind je de vraag ‘waar kan ik als jonge persoon met dementie en als mantelzorger terecht?’. Door hierop te klikken, kom je bij de antwoorden terecht.

Momenteel wordt bekeken of een familiegroep jongdementie ook in de regio’s Oost- en Zuid-Limburg kan opgestart worden. Indien u interesse heeft om hierin een rol te spelen en meer info wenst, kan u terecht bij ECD Contact via ecd.contact@ocmwhasselt.be of 011/30.88.51.

Praatcafés dementie Limburg 2016

Bekijk hier meer info en het overzicht van de Limburgse praatcafés dementie.

Nieuws vanuit Limburg

Vormingsaanbod voor mantelzorgers door de Christelijke Mutualiteit Limburg, in samenwerking met Limburgse zorgorganisaties

Leven met dementie: 15/03, 22/03, 29/03/2016, 19u30-22u
In samenwerking met de Geheugenkliniek Overpelt van het Mariaziekenhuis Noord- Limburg.
Meer info en inschrijven: klik hier.

Omgaan met dementie: 05/04, 19/04, 03/05, 17/05/, 31/05/2016, 19u30-22u
Locatie: Mariaziekenhuis Noord-Limburg, Overpelt
Meer info en inschrijven: klik hier.

Familiegroepen dementie Limburg

In Beringen, Bree, Maaseik en Overpelt worden ‘familiegroepen dementie’ georganiseerd. Bekijk hier contactgevevens, locatie en programmatie 2016.
Opleiding Familiegroepen (jong)dementie begeleiden

De Alzheimer Liga Vlaanderen organiseert de vorming ‘Familiegroepen (jong)dementie begeleiden’ voor vrijwilligers en andere externe geïnteresseerden te Hasselt op 24/03/2016.

Lees hier meer info.

‘Plezierig en effectief communiceren’

trudieTrudie Appermans, contactclown, biedt de 2-daagse basistraining ‘plezierig en effectief communiceren’ aan in maart.

Lees hier meer info.

 

 

 

 

Workshop Erfgoed en dementie.
Creëren van een aanbod rond reminiscentie voor personen met dementie en hun mantelzorgers

Om de expertise over dementie, mantelzorg en het creëren van een reminiscentieaanbod bij medewerkers van cultureel-erfgoedinstellingen te vergroten organiseert FARO, in samenwerking met het Kennispunt Mantelzorg (HOWEST) en het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, een reeks workshops verspreid over Vlaanderen. Tegelijk reiken ze de hand naar erfgoedorganisaties en -instellingen die, in het kader van Erfgoeddag 2017, een activiteit plannen rond dementie en mantelzorg. Het thema van Erfgoeddag 2017 is immers ‘Zorg’.

Workshop in Limburg: Dinsdag 3 mei 2016, 10.00 – 15.30 uur, Provinciale Bibliotheek Limburg, Hasselt.

Meer info en inschrijven.

Nieuws vanuit Vlaanderen

Vlaams Symposium Jongdementie, 18/03/2016, Turnhout

Bekijk hier de flyer met alle nodige info.

< boven > < venster sluiten >