Nieuwsbrief ECD Contact juli 2016

Nieuws vanuit ECD Contact

Op de valreep, bij de start van de zomervakantie, zenden we u nog een nieuwsbrief toe.. De medewerkers van ECD Contact wensen u alvast een deugddoend, ontspannen en gezellig verlof toe!!

Vorming

1. Regionale studiedag ‘Als eten moeilijker wordt bij personen met dementie…’: 27 oktober 2016. Lees hier meer en schrijf je in.

bree   wgk   Logo_Contact

2. Expertendag 2016: ‘Dementie, vergeet de familie niet!’ 17 november 2016. Meer info en inschrijving vind je in de nieuwsbrief van september.

3. Blokkeer 2 december namiddag in je agenda want samen met Listel vzw ontvangen we dhr. Alain Remue over vermissing van personen met dementie in de thuiszorg.

4. Reflectiedagen Limburgse Referentiepersonen Dementie 2016-2017: volzet.

 

Werelddag dementie: ‘Dementie beleef je niet alleen’

Naar jaarlijkse goede gewoonte organiseert de Alzheimer Liga Vlaanderen vzw opnieuw haar “Werelddag Dementie”. Dit jaar in samenwerking met ECD Contact, UCLL en Menos. Het thema is: ‘Dementie beleef je niet alleen’. De Werelddag Dementie door in Genk, campus LiZa, op zaterdag 24 september 2016.

Alle informatie over de Werelddag Dementie vind je op http://www.alzheimerliga.be of in deze flyer.

 

zorgpad kleinZorgpad Dementie Limburg

De uitwerking van het zorgpad Dementie (regio Hasselt-Zonhoven-Diepenbeek) krijgt, na enkele maanden on hold te staan, een herstart. Sinds kort wordt Greta Mekers, die voor langere tijd afwezig is, vervangen door Kathleen Eykelberg. Zij combineert deze opdracht met haar functie als zorgpadbegeleider binnen LISTEL.

ECD Contact is ervan overtuigd dat het harde werk van vele geëngageerde zorg- en hulpverleners uit het werkveld in de afgelopen jaren zo snel mogelijk vervolg moet krijgen. Hun inzet heeft immers al geleid tot de ontwikkeling van talrijke instrumenten en procedures die nu toe zijn aan de implementatie op het werkveld. In de komende weken werken we een verder actieplan uit om zo in het najaar aan een gefaseerde implementatie te starten van het zorgpad. Uiteraard worden de leden van de verschillende werkgroepen hiervoor opnieuw geconsulteerd en betrokken.

Contactgegevens

  • kathleen.eykelberg@ocmwhasselt.be
  • 011 30 88 51
  • ECD Contact, A. Rodenbachstraat 29 bus 9, 3500 Hasselt
  • Aanwezig op maandagnamiddag en vrijdag, de hele dag

Nieuws vanuit Limburg

Schitterende aankomst van Jean na bijna 1000 km ‘fietsen tegen jongdementie’!

thuiskomst jeanZonhovenaar Jean Aerts is terug in zijn eigen provincie nadat hij twee weken lang met de fiets een ‘Ronde van België’ maakte om zo meer aandacht te vragen voor jongdementie. Zijn vrouw Gerda (62) overleed zelf aan de ziekte. “Ze was de hele tijd bij mij onderweg”, zegt Aerts. (HLN, 24-6-16)

Lees hier het volledige artikel.

Nieuws vanuit ECD Vlaanderen

SAVE THE DATE:  inschrijving nieuw vormingsaanbod 2016-2017 

vormingsbrochure 16-17In de loop van de maand juli gaat het gloednieuwe vormingsprogramma de deur uit. ECD Vlaanderen en de 9 Regionale Expertisecentra Dementie wensen de zorgsector en alle geïnteresseerden met dit vormingsaanbod blijvend te inspireren tot excellente dementiezorg!

Online inschrijven kan vanaf 15 juli via deze website, waar je ook alles te weten komt over alle nieuwe vormingen. Noteer deze datum alvast in de agenda!

< boven > < venster sluiten >