Persbericht - Europees project CASCADE realiseert logies voor mensen met dementie in Kortrijk

Expertisecentrum Dementie Vlaanderen vzw
Lokkaardstraat 8
2018 Antwerpen
www.dementie.vlaanderen

t 03 609 56 14

regionale expertisecentra dementie in Antwerpen*, Brugge, Brussel, Dendermonde, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven*, Turnhout

* met antennepunten in Mechelen en Heikruis

Volg ons via LinkedIn en Twitter of word lid van onze Facebook-groep

Elke dinsdagavond vanaf 20 uur

CHAT!

 www.omgaanmetdementie.be

Dementie en nu
psycho-educatie voor mantelzorgers

www.jongdementie.info

 

Persbericht – Europees project CASCADE realiseert logies voor mensen met dementie in Kortrijk

Iedereen verdient vakantie… dat vinden ze binnen de Zorggroep Heilig Hart in Kortrijk ook. Daarom biedt de Zorggroep sinds kort logies aan voor personen met dementie en hun mantelzorger. Luxueus uitgeruste logiesappartementen in combinatie met deskundig opgeleide medewerkers en een gevarieerd toeristisch aanbod bieden de gasten een zorgeloze vakantie. Het initiatief van Zorggroep Heilig Hart kadert binnen een Europees gesubsidieerd project dat de focus legt op zorg en zorgtoerisme. 

Door een samenwerking met Westtoer en toerisme Leiestreek wil Zorggroep Heilig Hart hun aanbod op een duurzame manier ontwikkelen en verankeren. Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen biedt hierbij inhoudelijke en ervaringsgerichte ondersteuning.

Op 5, 6 en 7 december verblijven Paul Esters (64) en Martine Marchal (56) als eerste gasten in de logies. Zij getuigen nu reeds: “De overheid legt steeds meer de nadruk op langer thuis wonen met dementie. Op zich is dat goed, maar dan is het toch ook wel eens fijn dat men van tussen zijn vier muren weg kan zijn op een plek die niet meteen aandoet als zorginstelling, maar als een toeristisch logies. Hier kunnen wij onszelf zijn en rekenen op zorg voor het geval dat Paul ondersteuning zou nodig hebben. Heel handig is dat de logies zich in het stadscentrum van Kortrijk bevinden, dicht bij alle winkels en musea.”

Tijdens hun verblijf zijn Martine en Paul bereid om de pers te woord te staan. Ook Jurn Verschraegen, directeur Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, Enya Louagie (contactpersoon logies) en Emmy Demasure (projectcoördinator Interreg 2 Seas project CASCADE) zullen ter beschikking zijn van de pers.

Wie interesse heeft om in de logies te verblijven, kan contact opnemen met de receptie via het nummer 056 32 10 00 of logies@h-hart.be. De contactpersoon voor de logies is Enya Louagie.

Meer info over CASCADE is te vinden op onze website.

Contacten voor geïnteresseerde pers:

Expertisecentrum Dementie Vlaanderen: Jurn Verschraegen – 0478 38 76 84
Zorggroep H-Hart: Emmy Demasure – 0497 24 48 96 of Enya Louagie – 056 32 10 00 

 

 

 

 

 

 

 

< boven > < venster sluiten >