Extra Nieuwsbrief ECD Sophia

Expertisecentrum dementie Sophia

Budastraat 20, 8500 Kortrijk

056/ 32 10 75

sophia@dementie.be

www.dementie.be/sophia

IMG_0263

 

 

2016-move-for-dementia_lr-003

WALK-MOVE-STAGE for dementia!

 

Verschillende steden en gemeenten pakken uit met de titel dementievriendelijke gemeente. Ook Kortrijk schakelt een versnelling hoger om mensen met dementie een kwaliteitsvol leven in de stad te garanderen.

 

Van zondag 20/11 tot en met zondag 27/11 worden in Kortrijk tal van acties rond bewegen en dementie georganiseerd met als doel: sensibiliseren en het taboe doorbreken.

 

Dit in een initiatief van Stad Kortrijk, ECD Sophia, wijkcentra, OCMW, Logo Leieland, Sportdienst, Toerisme Kortrijk en vzw Het Ventiel.

 

WALK: zondag 20/11: 3 gratis wandeltochten, toegankelijk voor iedereen: waar info wordt meegegeven en dementie bespreekbaar wordt – waar kan genoten worden van de mooiste plekken in Kortrijk – waar zintuigen zullen geprikkeld worden.

MOVE: week van 20/11 tem 25/11: gratis toegankelijke beweegactiviteiten met een knipoog naar dementie, binnen de 7 wijkcentra van Kortrijk.

STAGE: zondag 27/11: slotvoorstelling: een voorstelling rond dementie vol muziek, dans en woord waarbij een stem wordt gegeven aan personen met dementie. Zo wordt er samen met Polydans een dans ontwikkeld die gebracht wordt door personen met (jong)dementie, (klein)kinderen en jongeren. Een absolute aanrader!

 

Voor meer informatie over deze activiteiten, klik hier. Verder kan je hier de flyer vinden. Gelieve deze te verspreiden onder mantelzorgers, professionelen, vrijwilligers, … kortom alle geïnteresseerden!

 

 

img_1966-00000002

Tevens werd op het persmoment van 25/10/16 het magazine ‘De wereld van deMENSie’ voorgesteld! Dit magazine kadert eveneens binnen dementievriendelijk Kortrijk. Het is een magazine voor al wie van dichtbij of veraf te maken heeft met dementie. Mensen die vaak de behoefte hebben om hun verhaal te vertellen. In dit magazine werden een aantal verhalen gebundeld en wordt er werk gemaakt van manieren om de zorg te verbeteren voor mensen met dementie en hun omgeving. Zo werken we samen aan de sociale benadering van dementie. Het magazine kan worden afgehaald in het dienstencentrum De Zonnewijzer, de centrale bibliotheek en het stadhuis van Kortrijk. Binnenkort kun je op onze website de digitale versie doorbladeren. Veel leesplezier!

 

 

We hopen jou te mogen verwelkomen op één van onze activiteiten!

 

Het Sophia-team

Charlotte Cool, Ilse Masselis en Kathleen Vandenbroucke

 

< boven > < venster sluiten >