Praatcafé Dementie

Praatcafé Dementie – Programma 2020

De partners van het Praatcafé Dementie Brussel stellen het programma voor 2020 voor.

Het is de ideale ontmoetingsplaats voor mantelzorgers om contact te maken met andere mantelzorgers, om de mogelijkheden in de zorg te leren kennen, om hun verhaal eens kwijt te kunnen,…
We nodigen de organisaties in de zorg voor personen met dementie dan ook van harte uit om de families en kennissen van hun bewoners/cliënten/patiënten hiernaar door te verwijzen.

Het volgende praatcafé zal doorgaan op donderdag 10 september om 18u over “mantelzorg in coronatijden”. Na een korte inleiding is er ruimte voor vraag & antwoord met een dementie-expert.

Deze coronatijden roepen namelijk nieuwe vragen op en zetten de zorg voor personen met dementie extra onder druk. Om antwoord te kunnen bieden en uitwisseling mogelijk te maken wordt het Praatcafé Dementie aangepast: na korte inleiding gaat een dementie-expert in op al uw vragen. Het voorziene thema “rol van de huisarts en –apotheker” verhuist naar 2021.

We bieden de mogelijkheid om fysiek of digitaal deel te nemen. Inschrijven ditmaal verplicht via 02 778 01 70 of broes@dementie.be

Fysiek: zaal BOp: Zaterdagplein 6, 1000 Brussel, plaatsen zijn beperkt, afstandsregels worden toegepast, mondmasker verplicht bij binnenkomen tot wanneer u op uw plaats zit. Iedereen krijgt afzonderlijk een flesje water.

Digitaal: Volg mee vanop afstand, link wordt toegestuurd na inschrijving, geen installatie van software nodig, inloggen kan vanaf 17u30 om te controleren of alles werkt.

 

 

Later op het jaar, op dezelfde locatie:

  • Dinsdag 5 november, 15u – 17u: Kunst en dementie: inlevingsworkshops begeleid door OpenDoek en de tentoonstelling Forgotten Senses

De partners van het Praatcafé Dementie Brussel zijn Brussels Ouderenplatform, Apothekersvereniging van Brussel, CM, Home-Info, WZC Alegria, Huize Sint-Monika, Vlaams Mantelzorgplatform, Socialistische Mutualiteit, Senior Living Group, UZ Brussel en ECD brOes.