Wegwijs in dementie

Wat is dementie?

Via de website van Expertisecentrum Dementie Vlaanderen word je geïnformeerd over ondermeer de vormen van dementie, de prevalentie, eerste verschijnselen, erfelijkheid en de diagnose. Ook heel wat tips over omgaan met personen met dementie worden aangeboden en ‘veelgestelde vragen’ worden beantwoord.

Lees hier meer.

Lees verder >

Dementiewijzer

Dementie heb je niet alleen. Het is belangrijk om correcte informatie en de juiste ondersteuning te krijgen van bij het begin van het dementieproces. Het Expertisecentrum Dementie brOes heeft een inventaris opgemaakt van de belangrijkste actoren in de zorg voor personen met dementie om je wegwijs te maken in het Brusselse zorgaanbod. Per gemeente is de adequate hulpverlening aan personen met dementie op een overzichtelijke manier weergegeven.

Lees verder >

Houvast document

De collega's van ECD Paradox ontwikkelden een ‘houvast-document’ dat een overzicht geeft van vaak voorkomende zaken die ondersteuning kunnen bieden na het krijgen van de diagnose dementie.

Lees verder >

Documentatiecentrum

In het documentatiecentrum van ECD brOes vind je boeken, artikels, brochures, beeld- en spelmateriaal… over dementie en aanverwante thema's. Bekijk hier de online catalogus.

Lees verder >

Links

Hier vind je andere relevante pagina's over dementie en geestelijke gezondheid.

Lees verder >