Dementie en nU

dementie en nu

 

In Vlaanderen woont bijna 65% van alle mensen met dementie thuis: alleen of met een naaste. Na de diagnose van een of andere vorm van dementie zijn er vaak heel wat vragen. Praktische vragen, zoals “Dementie … en nu?”, maar evenzeer vragen op emotioneel vlak. Hoe lukt het je om te zorgen voor de persoon met dementie en tóch ook te zorgen voor jezelf. Naasten van mensen met dementie voelen zich hiermee vaak alleen.
Om de zorg voor de persoon met dementie vol te houden, helpt het om:

  • meer te weten over dementie, de impact ervan, hoe ermee omgaan en mogelijke ondersteuning
  • beter te kunnen omgaan met je eigen gevoelens, gedachten en zorgbelasting
  • mensen te ontmoeten die je steunen en begrijpen

 

“Dementie en nu” richt zich naar de mantelzorger die thuis of daarbuiten voor iemand met dementie zorgt.
In de 10 bijeenkomsten van “Dementie en nu” worden inzichten, kennis en vaardigheden meegegeven en is er ruimte voor reflectie met deelgenoten over de behandelde onderwerpen. De bijeenkomsten worden gegeven voor een vaste groep van 8 à 15 mantelzorgers van een persoon met (jong)dementie.
Deelname kan je helpen beter het hoofd te bieden aan de soms uitdagende zorg-situatie. Want ook uit de zorg en de begeleiding van een persoon met dementie kan je voldoening halen.

 

Wanneer?

10 Sessies

Bij voldoende inschrijvingen start de volgende reeks. Indien interesse kan u zich wenden tot Robbie Dumoulin. Zie gegevens hiernaast.

Waar?

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Kostprijs?

30 euro

= 10 sessies + boek “Dementie en nU”

Vragen?

Robbie Dumoulin – 02 778 01 70