Documentatiecentrum

800x533_800x533_800x533_broesbib

Documentatiecentrum

In het documentatiecentrum van ECD brOes vind je boeken, artikels, brochures, beeld- en spelmateriaal… over dementie en aanverwante thema’s. De meeste boeken zijn Nederlandstalig, maar we hebben ook werken in het Engels en het Frans. Indien je bij ons geen antwoord vindt op je vraag, proberen wij de informatie elders te vinden.

Klik hier om de online catalogus te raadplegen.

Het documentatiecentrum is enkel toegankelijk op afspraak: 02 778 01 70 of broes@dementie.be

Uitlenen

Werken zijn uitleenbaar, ook via verzending met de post. Uitleenperiode:  3 weken. U kunt de uitleen één maal verlengen mits toestemming. Aantal stuks: max. 5

Kostprijs

  • lidgeld: € 5.00 per kalenderjaar (vanaf inschrijvingsdatum), verschuldigd vanaf ontlening
  • boeken, beeldmateriaal en spelmateriaal: gratis
  • telaat-geld: € 0.50 / stuk / week
  • kopieën: € 0.10 per pagina
  • uitlenen per post:  posttarieven

Verlies of onherstelbare schade

De persoon die materiaal ontleent, blijft ervoor verantwoordelijk tot het weer in het documentatiecentrum aanwezig is. Sommige van onze werken zijn na enige tijd nog moeilijk in de handel te verkrijgen. Bij verlies of onherstelbare schade vragen wij daarom het bedrag om een nieuw of een vergelijkbaar werk aan te schaffen.

Andere documentatiecentra

ECD Vlaanderen (Antwerpen), ECD Paradox (Gent) en ECD Foton (Brugge) beschikken eveneens over een uitgebreid documentatiecentrum. De boeken die zij beschikbaar stellen zijn ook terug te vinden in de online catalogus.