Narratieve zorg

Je levensverhaal vertellen?

Als bekende politici of schrijvers oud zijn, dan laten ze hun levensverhaal schrijven waarin ze terugblikken op hun hele leven. In dat levensverhaal willen ze de betekenis tonen die ze hadden voor de samenleving.
Voor ons hoef je niet beroemd of bekend te zijn om ook je levensverhaal te schrijven!

In Brussel kunnen ‘gewone’ ouderen hun levensverhaal vertellen. Hun levensverhaal is helemaal niet gewoon. Voor ons is elke levensgeschiedenis uniek en bijzonder! Wanneer je al vele jaren achter de rug hebt, wil je erkenning krijgen voor je leven, wil je laten zien dat je iets betekend hebt voor anderen, dat je iets gedaan hebt, dat je gezorgd hebt, dat je gelééfd hebt.

Je levensverhaal vertellen kan je versterken. Wanneer je een tegenslag meemaakt waardoor je uit evenwicht wordt gebracht, kan het echt helpen als je terugkijkt op je leven om te zien hoe je er in andere levensfasen doorheen gekomen bent.

Ook voor personen met dementie kan het vertellen van hun levensverhaal zeer waardevol zijn. Het zelfwaardegevoel en de indentiteit worden hiermee versterkt. Zo biedt narratieve zorg het nodige tegenwicht in de confrontatie met verminderde mogelijkheden.

Bekende mensen schrijven hun levensverhaal niet alléén, het wordt opgebouwd via een interview. Ook jij hebt voor het reconstrueren van je levensverhaal een klankbord nodig. Narratieve Zorg kan je dat klankbord bieden. Jonge en goed opgeleide levensverhaalschrijvers komen je thuis met veel plezier uitleggen hoe het in z’n werk gaat.

Spreekt het je aan om je levensverhaal te vertellen? Ken je een oudere persoon die er baat bij zou hebben? Neem dan contact op via narratievezorg@cgg-brussel.be of soinnarratif@cgg-brussel.be of via tel. 02/511 06 60.
Meer info vind je hier.