Praatcafé Dementie

Praatcafé Dementie – 27 april 2021

De huisarts en de apotheker zijn een belangrijk aanspreekpunt voor personen met dementie en mantelzorgers. Bij hen kun je terecht met vermoedens van dementie of gevoelens dat er iets niet pluis is bij jezelf of je naaste. Ook als je al een diagnose hebt zijn zij er voor je met advies over ondersteuning, medicatie en hoe je gezond en veilig verder kan. Op 27 april om 19 uur hebben wij dr Nathalie van Beylen en apotheker Ann Herzeel te gast op ons praatcafé. Zij komen vertellen over de steun die zij bieden en hoe zij samenwerken. Dit praatcafé is geschikt voor familieleden, mantelzorgers en professionals.

Vanwege de aanhoudende corona maatregelen zal dit praatcafé online doorgaan via praatbox.be. Om je te registreren neem je het best contact op via email of telefoon op broes@dementie.be of 027780170.

 

Het praatcafé dementie is de ideale ontmoetingsplaats voor mantelzorgers om contact te maken met andere mantelzorgers, om de mogelijkheden in de zorg te leren kennen, om hun verhaal eens kwijt te kunnen. In tijden van corona, met online praatcafés, doen we ons best kansen te bieden om toch met elkaar in contact te komen.
We nodigen de organisaties in de zorg voor personen met dementie dan ook van harte uit om de families en kennissen van hun bewoners/cliënten/patiënten hiernaar door te verwijzen.

De partners van het Praatcafé Dementie Brussel zijn Brussels Ouderenplatform, Apothekersvereniging van Brussel, CM, Home-Info, WZC Alegria, Huize Sint-Monika, Vlaams Mantelzorgplatform, Socialistische Mutualiteit, Senior Living Group, UZ Brussel en ECD brOes.