Praatcafé Dementie

Praatcafé Dementie – Programma 2020

Zit u met vragen over hoe omgaan met iemand met dementie? Op het Praatcafé Dementie van donderdag 5 november om 15u kunt u meer te weten komen over dementie, lotgenoten treffen of je vragen stellen aan verscheidene professionals. We zullen ook kunnen ervaren dat kunst een belangrijke rol kan spelen in het contact maken met mensen met dementie dankzij de tentoonstelling Forgotten Senses.

Heel wat materiaal van grote canvassen tot fotoboeken vertellen hoe personen met dementie op zoek gingen naar de sporen van hun verleden en deze tot leven wekten met verf. De grote ruimte bij het Brussels Ouderenplatform (zaterdagplein 6, 1000 Brussel) is ons decor. Alle coronamaatregelen worden toegepast. Indien u toch niet fysiek wenst deel te nemen, kan u ook digitaal volgen. Gelieve dit aan te geven bij inschrijving via 02 778 01 70 of broes@dementie.be

Fysiek: zaal BOp: Zaterdagplein 6, 1000 Brussel, plaatsen zijn beperkt, afstandsregels worden toegepast, mondmasker verplicht bij binnenkomen tot wanneer u op uw plaats zit. Iedereen krijgt afzonderlijk een flesje water.

Digitaal: Volg mee vanop afstand, link wordt toegestuurd na inschrijving, geen installatie van software nodig, inloggen kan vanaf 14u30 om te controleren of alles werkt.

Het praatcafé dementie is de ideale ontmoetingsplaats voor mantelzorgers om contact te maken met andere mantelzorgers, om de mogelijkheden in de zorg te leren kennen, om hun verhaal eens kwijt te kunnen,…
We nodigen de organisaties in de zorg voor personen met dementie dan ook van harte uit om de families en kennissen van hun bewoners/cliënten/patiënten hiernaar door te verwijzen.

De tentoonstelling Forgotten Senses is ook naast het praatcafé vrij te bezoeken bij BOp van 9/10 tot 6/11.

De partners van het Praatcafé Dementie Brussel zijn Brussels Ouderenplatform, Apothekersvereniging van Brussel, CM, Home-Info, WZC Alegria, Huize Sint-Monika, Vlaams Mantelzorgplatform, Socialistische Mutualiteit, Senior Living Group, UZ Brussel en ECD brOes.