Praatcafé Dementie

Praatcafé Dementie – Programma 2020

Het Praatcafé Dementie van donderdag 5 november om 15u wordt helaas afgelast. De verstrengde maatregelen in Brussel maken het onmogelijk om deze bijeenkomst te laten plaatsvinden. We hebben enkele dagen overleg gepleegd om te kijken of we het konden aanpassen maar het programma is te waardevol en er is te weinig tijd om het zinvol te laten doorgaan. Later zullen we nog communiceren over de toekomst van het praatcafé en mogelijk andere initiatieven.

U kan wel nog steeds ervaren dat kunst een belangrijke rol kan spelen in het contact maken met mensen met dementie dankzij de tentoonstelling Forgotten Senses, die u na een seintje aan het Brussels Ouderenplatform (02 210 04 60) ter plaatse (zaterdagplein 6, 1000 Brussel) kan bezoeken. Nog tot 6/11.

Heel wat materiaal van grote canvassen tot fotoboeken vertellen hoe personen met dementie op zoek gingen naar de sporen van hun verleden en deze tot leven wekten met verf. De grote ruimte bij het Brussels Ouderenplatform is ons decor.

 

 

Het praatcafé dementie is de ideale ontmoetingsplaats voor mantelzorgers om contact te maken met andere mantelzorgers, om de mogelijkheden in de zorg te leren kennen, om hun verhaal eens kwijt te kunnen,…
We nodigen de organisaties in de zorg voor personen met dementie dan ook van harte uit om de families en kennissen van hun bewoners/cliënten/patiënten hiernaar door te verwijzen.

De partners van het Praatcafé Dementie Brussel zijn Brussels Ouderenplatform, Apothekersvereniging van Brussel, CM, Home-Info, WZC Alegria, Huize Sint-Monika, Vlaams Mantelzorgplatform, Socialistische Mutualiteit, Senior Living Group, UZ Brussel en ECD brOes.