Praatcafé Dementie BXL

Praatcafé Dementie BXL – 14 september 2021

Hulpmiddelen bij dementie: wat kan ons leven vergemakkelijken?

 

Op dinsdag 14 september nodigen we u om 14u uit in de cafetaria van Alegria, Henri Simonetlaan 39 in Anderlecht.

Een ergotherapeut van de mutualiteit legt ons uit welke hulpmiddelen en aanpassingen er allemaal bestaan om het leven thuis aangenamer te maken. Vervolgens leren we van een ergo van het woonzorgcentrum welke hulpmiddelen daar allemaal gebruikt worden.

U kan doorlopen aan verschillende tafels advies vragen en hulpmiddelen uitproberen of te weten komen waar je ze kan vinden en wat ze zoal kosten. Dat kan gaan van aangepast bestek over contrasterende lichtschakelaars tot veiligheidssloten voor de kasten.

 

Deelname is gratis. Inschrijving via Robbie van het expertisecentrum dementie brOes op broes@dementie.be of via 02 778 01 70.

 

Het praatcafé dementie is de ideale ontmoetingsplaats voor mantelzorgers om contact te maken met andere mantelzorgers, om de mogelijkheden in de zorg te leren kennen, om hun verhaal eens kwijt te kunnen. In tijden van corona, met online praatcafés, doen we ons best kansen te bieden om toch met elkaar in contact te komen.
We nodigen de organisaties in de zorg voor personen met dementie dan ook van harte uit om de families en kennissen van hun bewoners/cliënten/patiënten hiernaar door te verwijzen.

De partners van het Praatcafé Dementie Brussel zijn Brussels Ouderenplatform, Apothekersvereniging van Brussel, CM, Home-Info, WZC Alegria, Huize Sint-Monika, Vlaams Mantelzorgplatform, Socialistische Mutualiteit, Senior Living Group, UZ Brussel en ECD brOes.