DementieLink West

ECD Contact organiseert, samen met de partners van het Limburgs Netwerk Dementie en Listel vzw, reeds sinds 2013 ‘dementieLinken’ (zogenaamde ‘overlegplatforms’). Op 4 locaties in Limburg wordt tweemaal per jaar een dementieLink georganiseerd. Zorg- en hulpverleners en mantelzorgers van personen met dementie uit de regio komen samen om kennis en expertise te delen en te netwerken. Doel is NIET om het zoveelste overleg te creëren, maar om de kwaliteit op de werkvloer te verhogen door bestaande expertise samen te brengen en gaandeweg de Limburgse matrix in te vullen met de belangrijkste hiaten en overlappingen in de zorg voor personen met dementie. De dementieLink is bijgevolg een regionaal LEREND NETWERK, de link of schakel tussen de verschillende actoren in de zorg voor personen met dementie in de provincie Limburg.

Inhoudelijk: Nieuwe informatie vanuit ECD Contact en de partners, University Colleges Leuven-Limburg (dementielab), vzw Bejaardenzorg Grauwzusters Limburg (Kennisatelier Archipel) en Listel vzw, wordt steeds geagendeerd. Daarnaast delen aanwezigen informatie over eigen projecten / activiteiten omtrent dementie. Het nieuwe vormingsaanbod wordt steeds meegedeeld, casussen worden besproken (op vraag), etc.
Momenteel werken we ook samen aan de ‘Limburgse dementiematrix’: we inventariseren per regio sterke punten, zwakke punten, valkuilen en opportuniteiten ten aanzien van meerdere groepen/organisaties (senioren en mantelzorgers van personen met dementie, ziekenhuizen en geheugenklinieken, transmurale zorg, thuizorg, woonzorgcentra, beroepsorganisaties en de overheid). We bespreken, informeren elkaar en koppelen acties aan vastgestelde punten/hiaten.

Heb je interesse om deel te nemen aan een dementieLink in je regio? Laat het ons dan weten via ecd.contact@ocmwhasselt.be en we zenden je een uitnodiging (met agenda en locatie) toe!
Nam je reeds deel aan de dementieLink in je regio en ervaar je dit als een meerwaarde? ‘spread the word’ en motiveer je collega’s om zich ook in te schrijven!

  • Locatie
    • 3500 HASSELT
  • Initiatief
    • Regionaal expertisecentrum dementie Contact
  • Contact
Jouw activiteit op deze kalender? Dat kan! Vul via deze link alle gegevens in en, na goedkeuring, plaatsen we deze graag online.

Je toegevoegde activiteit verschijnt tegelijk op dementie.be, alzheimerliga.be, jongdementie.info, onthoumens.be, dementieennu.info.