Online - Kerstspecial: gedichten, verhalen liedjes en muziek

Voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

Het is voor mantelzorgers soms wat zoeken naar een zinvolle daginvulling voor personen met dementie. Met deze leuke themasessie rond ‘de winter en kerst’ willen we je alvast inspireren!

YoLie vzw realiseerde zeven unieke lees- of voorleesboekjes voor mensen met dementie in alle kleuren van de regenboog. Boekjes met gedichten, verhalen en liedjes, opgevrolijkt met leuke illustraties.

Op maandag 13 december kunnen jullie een themasessie rond het boekje ‘De Winter is in ’t Land’ en ‘Een gezellige Kerst’ rechtstreeks vanuit WZC Toermalien online meevolgen.

Tijdens deze sessie bundelt Joke Liebens de activiteiten (geheugenkoor, belevings- en themaconcertjes) die ze met de ergotherapeuten in WZC Toermalien brengt voor mensen met dementie samen in een aangenaam gebeuren.

Luisteren en genieten van gedichten, liedjes en muziek. Alles kan en is oke: rustig meevolgen samen met de persoon waarvoor je zorgt of actief meedoen en -zingen van thuis uit.

Welkom!

Kerstsfeer & winterse gezelligheid gegarandeerd!

Organisatie: ‘Blik op dementie’ door Mantelzorgvereniging Samana, CM, ECD Contact Limburg ism YoLie vzw en WZC Toermalien.

Jouw activiteit op deze kalender? Dat kan! Vul via deze link alle gegevens in en, na goedkeuring, plaatsen we deze graag online.

Je toegevoegde activiteit verschijnt tegelijk op dementie.be, alzheimerliga.be, jongdementie.info, onthoumens.be, dementieennu.info.