Actueel

Psycho-educatie "Dementie en nU"

Vorming"Dementie en nU", een psycho-educatiepakket voor mantelzorgers van mensen met dementie, wordt vanaf 26/01/18 aangeboden in het Sint-Franciscusziekenhuis te Heusden-Zolder.

Lees verder >

Publicatie en vorming 'Op bezoek bij...'

RealisatiesBij een bezoek aan een persoon met dementie kan het gebeuren dat een naaste zichzelf in vraag stelt: heeft het wel zin om te gaan, wat kan ik er gaan doen, we zitten enkel maar wat naast elkaar, weet ze wel dat ik er ben?

Lees verder >

Hulpmiddelenkoffer gelanceerd door ECD Contact

RealisatiesEenvoudige woningaanpassingen en hulpmiddelen kunnen het leven van personen met dementie en hun mantelzorgers een stuk aangenamer maken.

Lees verder >

Wat als thuis wonen niet meer mogelijk is? Brochure en vorming ter ondersteuning van de mantelzorger bij opname van een naaste met dementie in een woonzorgcentrum.

RealisatiesEen opname is een ingrijpende gebeurtenis voor de persoon met dementie. Maar zeker ook voor de mantelzorger en de familie. Omschakelen van de vertrouwde naar een onbekende omgeving brengt veel onzekerheden met zich mee.

Lees verder >

#EenNootVoorDementie: steek mantelzorgers van personen met dementie een hart onder de riem!

In de kijkerTwee Limburgse verpleegkundigen starten op 20 oktober hun eigen Ice Bucket Challenge ter ondersteuning van dementie. Het ijskoude water is er echter niet bij en werd vervangen door het symbolisch kraken van een okkernoot.

Lees verder >